5 raons per no anar a la platja amb moto (si no ets prudent)

És fresca, còmoda, ràpida, àgil i (normalment) no cal preocupar-se massa per l’aparcament. Per tot això, la moto o el ciclomotor és un sistema de transport ideal per anar a la platja a l’estiu, ja sigui per acostar-se a la platja del poble o la ciutat, ja sigui per descobrir cales més desconegudes. Efectivament, anar a la platja amb moto és un sistema de transport ideal sempre que no siguis dels que…

1. …a l’estiu, només xancletes i sandàlies.

Són el calçat més refrescant perquè permeten portar el peu a l’aire, però són també la pitjor opció per conduir una moto. Cal optar sempre per un calçat tancat que protegeixi bé els turmells. A més, les xancletes poden caure, enganxar-se en algun element de la moto i provocar un accident.

platja amb moto

2. …casc? Amb aquesta calor!

Tu mateix. Per curt que sigui el viatge, per molta calor que faci, encara que sàpigues que no hi ha policia voltant, encara que vagis de paquet… El casc és una assegurança de vida a la moto. Encara que els cascos tipus ‘jet’ són més frescos a l’estiu, no deixis d’utilitzar un casc integral: protegeix la barbeta i reduirà lesions a la cara en cas de caiguda. I procura circular amb la visera abaixada: evitaràs que la pols o els insectes t’entrin als ulls.

3. …no t’oblidis la tovallola, el para-sol, la nevera, el matalàs…
Si t’agrada anar a la platja ben equipat, millor que agafis el cotxe… o una furgoneta! La moto no és un vehicle de càrrega i qualsevol element que obligui a estar-ne pendent o que dificulti la conducció es converteix en un element de distracció i, per tant, de risc. Si vas a la platja, només cal una bossa per portar l’imprescindible.

4. …van a la platja amb moto, portant bermudes i samarreta.
No hi ha dubte que, en dies de calor, no ve de cara posar-se una granota o circular amb jaqueta o pantalons llargs equipats amb protectors. Són recomanables sempre que pugem a la moto però imprescindibles en el cas de viatges llargs. No deixis de banda la teva seguretat! Com més ens cobrim, menys riscos de lesions tindrem en cas de caiguda. I sense oblidar els guants!

5. …una cerveseta (rere l’altra).
És clar que ve de gust una cerveseta per passar millor la calor! Sempre i quan no haguem d’agafar la moto immediatament després… Recorda que dues copes de cervesa són suficients per donar positiu en un control d’alcoholèmia en el cas dels homes i poc més d’una copa en el cas de les dones. A més, a l’efecte de l’alcohol cal sumar-hi els efectes de la calor al cos (fatiga, manca d’atenció, etc.). El millor remei és hidratar-se per fora –amb una bona dutxa– i per dins –amb aigua en abundància.

Extremar la precaució quan circulem amb moto a l’estiu no és un caprici. Segons l’anuari de sinistralitat viària de la Direcció General de Trànsit (edició del 2013), els mesos amb major nombre de morts amb ciclomotor van ser juliol i agost; mentre que els morts amb motocicleta es van concentrar entre maig i agost.

A punt per anar a la platja amb moto aquest estiu? Recorda també que, encara que només facis servir la moto a l’estiu, l’assegurança és obligatòria. Si l’has de renovar o tens dubtes sobre les cobertures de la teva pòlissa actual, els tècnics de RACC Assegurances estan sempre a la teva disposició. També a l’estiu!