Utilitza bé les finestres per frenar la calor de l’estiu

Tags:

Quan la calor estreny, no hi ha lloc que se s’amagui de les altes temperatures. L’ús abusiu dels aires condicionats i el trànsit de les grans ciutats fa que la sensació de calor arribi a ser insuportable. Hi ha un element a totes les llars que passa desapercebut però que és clau per frenar la calor a l’estiu dins de casa: Les finestres. És possible que no coneguis alguns d’aquests trucs. Estarà bé que comencis a aplicar-los a la teva rutina estiuenca. Poden evitar-te més d’un acalorament!

finestres per frenar la calor de l'estiu

Ventilar a primera hora del matí

Aprofita per obrir finestres abans de les 9 del matí per a frenar la calor. La temperatura és més suau a primera hora i, a part de renovar l’aire, podràs refrescar l’ambient. Passat una estona, recorda’t de baixar les persianes per evitar que toqui el sol directe durant la resta del dia.

Finestra amb doble vidre

Ens encanten els pisos lluminosos! Com més grans siguin millor, però has de saber que també és per on perdem la climatització de la casa. A l’estiu es cola la calor, a l’hivern s’escapa la calefacció. Quants recursos i diners tirem per les finestres? 🙁

Per evitar-ho, comprova avui mateix l’estat de les teves finestres. No et deixis cap: sala d’estar, cuina, habitacions, banys… És important que totes ajustin correctament i tinguin el vidre gruixut i ben fixat.

Instal·lar doble vidre funcionarà com el millor aïllant tant climàtic com acústic.

Generar corrents d’aire

No encenguis l’aire condicionat per defecte. Val la pena que abans juguis amb les finestres de la teva casa per generar nous corrents d’aire. Segur que hi ha una habitació més fresca que una altra, utilitza-la com a font d’aire fresc.

Utilitza tendals i parasols

Instal·lar tendals o utilitzar parasols a terrasses farà rebotar el sol directe a altres parets. Amb aquest truc podràs baixar uns quants graus de temperatura a l’interior.

La nit com a aliat

Quan el sol es pon és el moment per pujar les persianes i obrir les finestres. Durant la posta de sol és quan es registren les temperatures mínimes i és quan has d’aprofitar per refrescar la casa. També són hores en què els mosquits aprofiten per colar-se i picar-te. Tu tries! Passar calor o tenir mosquits?

Assegurar el tancament complet

Comprova que les finestres s’ajusten totalment i que no es cola gens d’aire. Per a major subjecció pots aplicar un rivet.

Amb aquests petits consells esperem que aconsegueixis frenar la calor a l’estiu i deixar de preocupar-te per les altes temperatures.

Com veus són trucs fàcils que pots aplicar avui mateix i que poden ajudar-te a estalviar a la propera factura d’electricitat ja que eviten l’ús d’aire condicionat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *