Una llar segura per als nens

Tenir un fill suposa molts canvis, i no només personals, també a casa. A més de preparar-li una habitació, de seguida cal començar a pensar en com adaptar els espais, protegir tot el que es trenca i eliminar els possibles perills per quan el menut comenci a explorar pel seu compte. Segons els estudis, més de la meitat dels accidents infantils tenen lloc a la llar, i els més vulnerables són els nens d’entre 1 i 4 anys. Per això, et donem idees per prevenir els accidents infantils domèstics i tenir una llar segura per als nens:

  1. Tapa les vores i les cantonades de mobles: a les botigues de nadons o de la llar pots trobar protectors o fabricar-ne a casa amb escuma. També és recomanable revisar que no hi hagi claus o estelles ni als mobles ni per terra.
  2. Bloqueja portes i calaixos perquè, quan n’aprengui, no pugui obrir-los pel seu compte. A part d’evitar que el nadó pugui fer-se mal, també serveix per protegir els objectes que no vols que es trenquin. Pots trobar sistemes de tancament de seguretat a les botigues de nadons o de la llar i bricolatge.
  3. Tapa els endolls per si li generen curiositat. Hi ha tapes de plàstic fàcils de posar i treure per a un adult i que van molt bé per cobrir les preses de corrent encastades a la paret.
  4. No deixis objectes fràgils o petits al seu abast. No només poden trencar-se o perdre’s, també poden fer mal al petit, fer que ensopegui o que se’ls empassi.
  5. Guarda els productes i els objectes perillosos on no pugui trobar-los ni agafar-los. Productes de neteja, de bricolatge o medicaments han d’estar totalment fora del camp d’acció dels nens.
  6. Restringeix l’accés a escales, balcons o habitacions potencialment perilloses. Hi ha tanques adaptables a tots els espais per evitar que vagin on no vulguis. A part de les escales, compte amb la cuina i el bany, ja que solen ser els llocs amb més riscos per als menuts.
  7. Compte amb estufes, fogons o radiadors. Les cremades entre els més petits són habituals.
  8. Limita un espai segur per deixar-lo: un parc de jocs, el bressol o una habitació on no hi hagi objectes perillosos i pugui moure’s al seu aire.

llar segura per als nens

Ara ja tens la informació necessària per disposar d’una llar segura per als nens. I per acabar d’estar tranquil i confiar que casa teva és a punt, no t’oblidis de tenir un ampli ventall de serveis per a la llar que et garanteixin la millor atenció en qualsevol moment. I a gaudir de la família!