Tinc una fuita d’aigua, què he de fer?

Primer de tot, si tens una fuita d’aigua a casa mantingues la calma ja que els nervis no solen ser bons consellers. Fet això, pren nota d’aquests consells:

1. Localitza d’on surt l’aigua: és fonamental per poder aturar la fuita, i després arranja-la.

  • Si l’origen és a casa teva, tanca la clau de pas que correspongui. Banys, cuines i rentadores acostumen a tenir la seva aixeta de pas. En cas que no detectis el punt de fuita o no trobis la clau de pas, tanca la general per tallar tot el subministrament d’aigua. Amb això, pararàs el primer cop.
  • Si creus que l’aigua prové d’algun veí, tracta de localitzar-lo perquè pugui prendre mesures, o si no el trobes i la fuita d’aigua és important, truca els bombers.

Fuita d'aigua

2. Minimitza els danys:

  • Recull l’aigua de seguida que puguis: tovalloles, pals de fregar…, fes servir tot el que tinguis a mà que sigui absorbent per defer-te de l’aigua com més aviat millor i que els mobles no pateixin massa.
  • No utilitzis la instal·lació ni obris l’aixeta o la clau de pas general fins que estigui reparada l’avaria i la fuita.

3. Posa solució al problema :

  • Abans de trucar a l’operari , comprova la pòlissa d’assegurança de la llar o contacta per confirmar quina cobertura et donen en aquest cas. També pots recórrer a l’assistència d’urgències a la llar de Nexdom, que t’atendrà les 24 hores, inclosos caps de setmana o festius.

4. Notifica els danys :

  • Informa a la teva asseguradora dels danys a casa teva. Si tens assegurat el continent, pot ser que també cobreixi els danys ocasionats en els teus béns.
  • Informa també si la fuita d’aigua a ocasionat danys a altres veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *