Sabies que Windows 10 ja arriba aquest estiu?

Windows 10, la nova versió del sistema operatiu de Microsoft, arribarà oficialment el proper 29 de juliol. I ara que ja sabem que estarà disponible en poc més d’un mes, és el moment de conèixer-ne els detalls.

T’ho expliquem tot!

Windows 10 serà gratuït per a qui ja tingui instal·lades les versions anteriors, Windows 7 o Windows 8.1, sempre que passi a la desena versió durant el primer any després del llançament, tot i que és evident que això dependrà de la compatibilitat amb el hardware. Caldrà un processador a 1 GHz, 1 GB de RAM i 16 GB de memòria interna per a la versió de 32 bits. Per a la versió de 64 bits caldrà un equip amb 2 GB de RAM i emmagatzematge mínim de 20 GB.

windows10-2

“Windows 10 serà l’últim dels sistemes operatius que llanci Microsoft”, segons Satya Nadella (CEO de Microsoft), qui tornava a insistir que el futur és “Windows com un servei”. Es tractarà per tant d’un sistema operatiu modular, la qual cosa permetrà anar augmentant-ne les prestacions, canviant el que no funcioni, actualitzant per separat cadascun dels components i adaptant-lo al mitjà on s’executa. I tot això de manera continuada, sense necessitat d’haver de crear una nova versió des de zero com fins ara.

La principal novetat de Windows 10 és la tornada del clàssic menú d’inici. Els que passin de Windows XP i Windows 7 a Windows 10 s’hi sentiran còmodes, però també incorporarà un panell d’accessos directes a aplicacions amb el disseny Metro ja vist a Windows 8.

Des de Microsoft destaquen també l’arribada de les “apps de finestra”. Apunten que les aplicacions de la botiga de Windows es poden fer servir de la mateixa manera que els programes d’escriptori: es podran moure, canviar de grandària i disposar de les icones clàssiques per maximitzar, minimitzar i tancar.

Microsoft ja havia introduït la multipantalla a Windows 8, però amb Windows 10 la millora. Afirmen que es podran utilitzar fins a quatre aplicacions en pantalla simultàniament. Aquest desplegament arriba també als escriptoris amb la incorporació dels “escriptoris múltiples”, en què cadascun es pot dedicar a una tasca específica.

El que no serà possible veure fins al dia del llançament és la característica més important que porta Windows 10: la integració total entre dispositius. Així que surti Windows 10, aquest substituirà Windows Phone i també té previst desplegar la seva tecnologia a Xbox One.

És important assenyalar que els arxius de l’usuari quedaran intactes després de l’actualització. I si es disposa d’antivirus, Windows revisarà si hi ha una subscripció vigent perquè en acabar l’actualització instal·li automàticament l’antivirus que es tenia per defecte. Si la subscripció ha caducat o si no es té cap antivirus, Windows Defender serà triat per protegir l’ordinador.

A més, les aplicacions que vénen de fàbrica en l’antiga versió de Windows seran desinstal·lades, així com els gadgets de Windows 7, com ja va passar després de l’actualització a Windows 8.

I recorda…

Des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per ajudar-te amb l’actualització al nou Windows 10.