Què prevenen les vacunes no obligatòries per als nens?

Tags:,
Vacunes no obligatòries per als nens

Foto: Carlos Reusser

Diftèria, poliomielitis, hepatitis B… són algunes de les malalties infeccioses que es poden evitar si se segueixen les recomanacions de vacunació infantil del Sistema Nacional de Salud. Però hi ha altres vacunes, no incloses en el calendari oficial ni tampoc en els de la majoria de comunitats autònomes, que poden protegir els més petits de casa de diversos trastorns. L’Associació Espanyola de Pediatria aconsella especialment les següents:

  • Contra el pneumococ: Està inclosa als calendaris de vacunació de la majoria de països de la Unió Europea, segons dades dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties. Aquesta vacuna augmenta la protecció dels tipus més comuns del bacteri Streptococcus pneumoniae, que poden provocar pneumònies, infeccions d’orella i meningitis. Consta de quatre dosis que es recomana administrar entre els 2 i els 15 mesos d’edat.
  • Contra el rotavirus: Aquest virus pot causar diarrees greus als nens, sobretot en els més petits. S’administra per via oral en tres dosis entre els 2 i 6 mesos d’edat.
  • Per a reduir el risc de varicel·la: La vacuna contra aquesta malaltia està inclosa al calendari oficial, que l’aconsella als 12 anys, sempre que el nen no hagi patit el trastorn abans. L’Associació Espanyola de Pediatria, en canvi, considera que és millor protegir els nens amb una dosi als 12-15 mesos i un altra als 2-3 anys.

Finalment, et deixem un vídeo recent de l’Hospital Sant Joan de Déu en què un dels seus pediatres ens recorda la importància de vacunar els nens. I no oblidis que el RACC disposa d’assegurances de salut amb què tindràs cobertura mèdica per a tu i els teus.