Què no has de deixar de fer abans de marxar de casa de vacances

Ets a punt de marxar de casa de vacances i sembla que no tens temps per pensar en res més que no sigui el que faràs durant aquests dies de descans merescut. Però abans de tancar la porta de casa per no tornar-hi fins d’aquí unes setmanes has de tenir en compte una sèrie de mesures que t’estalviaran més d’un disgust a la tornada.

Pren nota d’aquests consells abans de marxar de casa.

  • Si abans de les vacances tens uns dies lliures, aprofita’ls per fer neteja a fons. Pensa que qualsevol focus “oblidat” de brutícia pot atraure formigues, paneroles… que camparan a les seves per casa teva si t’estàs molts dies sense passar-hi.
  • No deixis els aparells elèctrics en standby. Millor que els desconnectis i estalviaràs energia. A més, evitaràs el risc que es danyin a causa d’una pujada de tensió provocada, per exemple, per una tempesta. Apaga també el gas i talla l’aigua general o comprova que deixes totes les claus de pas tancades (lavabos, rentadora, cuina…).
  • Si vols desconnectar la nevera, assegura’t que no hi queda res dins i deixa les portes obertes perquè no s’hi generi floridura. Si prefereixes que segueixi funcionant (perquè tens aliments al congelador), repassa’n el contingut i consumeix o reparteix entre els teus familiars, veïns o amics els productes peribles que no pots congelar, com els iogurts, les fruites i les verdures fresques. Vigila també que no hi hagi res dins d’altres electrodomèstics com la rentadora, l’assecadora i el rentaplats.
  • Just abans d’anar-te’n revisa que la galleda de les escombraries i les papereres que tens a casa (al despatx, a les habitacions de la canalla…) estiguin buides.
  • A més de tancar les finestres, abaixa les persianes però no del tot, per donar la sensació que hi ha algú a casa i perquè entri llum natural en cas que tinguis plantes.
  • Si vius en una casa amb jardí, assegura’t que no hi deixes res que un possible lladre pugui utilitzar per entrar més fàcilment a la teva llar (com una escala).
  • Demana a algú de la teva confiança que passi de tant en tant per recollir el correu, regar les plantes… i, si és possible, deixa les claus també a un veí per si hi hagués qualsevol emergència.

abans de marxar de casa

Creativitat: Ferran Morales