Parquet o tarima flotant: Tria la millor opció!

Sens dubte, el terra de fusta és un punt a favor per a moltes llars, per la seva calidesa i el seu confort. No obstant això, triar-ho pot ser tot un mal de cap. Què utilitzar? Parquet o tarima flotant? Molts dubtes i un gran treball per endavant, triar.

tarima flotant

Parquet tradicional o tarima flotant? Fusta natural o sintètica?

Encara que cada casa és un món i trobar la millor opció depèn de cada cas, aquí tens unes pistes que t’ajudaran a simplificar el dilema.

Tipus de material: determina l’aparença però també la seva resistència, qualitat, la durabilitat i, sobretot, el preu.

  • Parquet de fusta natural: és el més autèntic i també és que més dura, ja que es pot acoltellar, polir i vernissar més d’una vegada. També és l’opció més cara. Pot ser de tarima massissa o multicapa, molt més assequible, i de diferents tipus de qualitat de fusta. El roure, per exemple, és molt resistent i s’aconsella per a llocs amb molt moviment, mentre que la noguera és interessant per a llocs amb humitat dins la teva llar.

  • Parquet laminat o sintètic: làmines de fusta premsades, sobre les quals es pega una capa de decoració que imita la fusta. El seu acabat ho fa més resistent a l’aigua, al sol, a les cremades i als cops. La resistència a l’abrasió es classifica com a AC-3 (habitual per a llars), AC-4 i AC-5 (aconsellat per a locals comercials). No obstant això, no es poden acoltellar i quan s’espatllen, cal canviar-los. Un dels seus principals atractius és que és més econòmic.

Quantitat de làmines i grandària de les peces:

Influeix en la qualitat i el preu però també en el disseny final.

  • Com menys làmines i de més grossor, més car serà el parquet, però també durarà més. El més habitual és el terra de tres làmines, amb una primera de fusta noble i les altres dues de material de menys qualitat.

  • Les peces poden tenir grandàries molt variables, des dels llistons rectangulars fins a les peces més grans similars a una tarima. En espais petits no són molt aconsellables les peces molt grans.

Tipus d’instal·lació:

Pot ser més laboriosa i professional o més fàcil i assequible. Sigui quina sigui la teva opció, els professionals de Nexdom poden ajudar-te.

  • Encolat: és el sistema més tradicional i dels menys utilitzats actualment, encara que ofereix acabats millors i que duraran més. Consisteix a pegar les peces de fusta d’una en una. Atenció! aquest sistema requereix una base de terra homogènia i en bon estat.

  • Tarima sobre llistons: les peces es claven sobre llistons de fusta separats entre si.

  • Tarima flotant: és el mètode d’instal·lació més fàcil i més popular, sobretot si ho instal·la un mateix. Els llistons van encolats o units entre si mitjançant un sistema de clic i no estan fixats directament sobre el terra. Es pot posar sobre qualsevol terra i només necessita una capa d’escuma al mig per reduir possibles imperfeccions i garantir l’aïllament.

Terres respectuosos amb el medi ambient:

Les tarimes flotants són més econòmiques i també més ecològiques ja que utilitzen menys fusta natural.

Alguns parquets disposen del certificat ecològic FSC o de la certificació europea PEFC, que acredita que la fusta procedeix de boscos sostenibles. El seu preu és més elevat.

Esperem haver-te ajudat a triar entre parquet o tarima flotant. Quina solució s’adapta millor a la teva llar?

Deixa un comentari