M’he deixat les claus dins! Què faig?

Pot ser que alguna vegada t’hagis trobat en aquesta situació: surts de casa, tanques la porta, i just quan has tancat, t’adones que t’has deixat les claus dins de casa! L’escena és bastant habitual però no per això deixa de ser un maldecap i potser també una despesa gens desitjada.

claus dins de casa

Per això, al RACC t’expliquem què has de fer si t’has quedat “fora de casa”.

  1. Si algú de la teva família, dels teus veïns o dels teus amics en té còpia, acostuma a ser la solució més fàcil. Truca’l i quedeu per passar a recollir-les.
  2. Si no és el cas, truca la teva assegurança de la llar. Pot ser que cobreixi aquesta contingència. Ràpidament vindran i t’obriran la porta.
  3. Si ningú no té còpia de les claus i la teva assegurança no cobreix el manyà, segur que algú et dirà que intentis obrir la porta amb una radiografia o una targeta de crèdit o que saltis pel balcó. Com que el més probable és que no tinguis radiografies a mà, no és gens fàcil obrir amb una targeta i no val la pena córrer el risc de fer-te mal, el millor és que truquis un manyà.

Si necessites l’ajuda d’un manyà, tingues en compte els consells de l’OCU:

  • Busca un professional de confiança, i si és possible, del barri, ja que així t’estalviaràs el desplaçament.
  • Demana més d’un pressupost, perquè les reparacions urgents poden comportar preus abusius.
  • Demana que confirmi el preu així que arribi, per evitar un disgust quan hagi obert la porta.
  • Demana sempre la factura per poder reclamar si fa falta.

En definitiva, si tu ets fora les claus dins de casa, no perdis els nervis. Encara que és una mala jugada, no és res que no tingui solució. Segueix els nostres consells i intenta que no et torni a passar.