Materials innovadors per una cuina d’impacte

La cuina s’ha convertit avui en dia en un espai fonamental de la casa on, a més de cuinar, compartim temps amb la família o amb els amics. La revolució tecnològica s’alia amb la tradició per determinar les propostes de materials de tendència, utilitzats per fabricar taulells, superfícies de treball, paviments i revestiments -elements clau per dissenyar la cuina perfecta.

Vidre temperat

Elegant i molt contemporani, el vidre temperat, aplicat en taulells, fronts d’armaris i calaixos o diferents superfícies de treball, ressalta les línies de l’espai, multiplicant la llum natural per aportar una gran lluminositat, elegància i, sobretot, netedat.

A diferència del vidre tradicional, el vidre temperat es trenca en trossos molt petits, de manera que proporciona més seguretat.

Ideal per a cuines fosques i de reduïdes dimensions. El trobaràs clar o opac, brillant o mat, tintat o lacat.

Acer inoxidable

Utilitzat principalment en cuines de tall industrial, afegirà un detall professional també a les tradicionals, rústiques o actuals.

Combina perfectament amb el blanc i les superfícies de fusta.

Ultracompactes

Per utilitzar com a taulell, superfície de treball, terres i sostres, aquest tipus de material es convertirà en el teu millor aliat si vols gaudir d’un espai confortable i funcional. La seva alta resistència a ratllades, taques, calor i abrasió et permetrà dissenyar cuines boniques i molt pràctiques.

Com mantenir l’acer

Fàcil de mantenir i resistent a les diferents fonts de calor i a les taques. Això sí, tingues en compte que es ratlla amb facilitat, de manera que et recomanem que utilitzis sempre un bloc de fusta per protegir-lo adequadament.

Els millors materials per als taulells

Les tendències decoratives actuals reforcen la presència de materials tradicionals de procedència ecològica, com ara les pedres naturals, entre les quals destaquen el marbre i el granit.

Marbre

El renaixement del marbre ve provocat per la moda de les cuines de tall nòrdic, estil decoratiu en què predominen els materials naturals com la fusta i les pedres. Tant en la seva versió més autèntica com en les superfícies compactes que n’imiten fidelment l’acabat i la textura, el marbre aportarà un toc d’exclusivitat i distinció a les superfícies de la teva cuina, de manera que el conjunt es veurà reforçat.

Higiènic i resistent, es pot tacar en entrar en contacte amb àcids i olis. Et recomanem anar amb compte i netejar-lo com cal. Hi ha la possibilitat de polir-lo per recuperar-ne la bellesa original.

Granit

Sòlid i natural, el granit torna a ser un material de moda per a les superfícies de la cuina.

Molt resistent a la calor, podràs deixar-hi estris calents sense cap problema. Les versions més exclusives de granits compten amb tractaments antitaques i el converteixen en el producte més bell i funcional.

Detalls en daurat

Les aixetes en daurat i coure s’han convertit en un element indispensable per decorar les cuines més sofisticades i exclusives. Compten amb les mateixes prestacions i funcionalitats que la resta de les aixetes i presenten un acabat insòlit, molt estètic, amb aplicacions i dissenys sorprenents: models de superfície o instal·lacions murals, peces de broc alt, retràctils o abatibles.

Amb aquest tipus de peces aconseguiràs dissenyar una cuina molt elegant.

 

Font: Revista RACC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *