La calefacció: 3 errors que et poden sortir cars

Als mesos d’hivern, la calefacció dispara el consum energètic de la llar i pot arribar a suposar fins al 50% de la factura. Per això és important evitar aquests errors que ens poden sortir cars.

Errors més habituals

 • Deixar-la oberta sempre a una temperatura constant per evitar puntes de consum: tot i que és una creença molt estesa, això no ens rebaixarà la factura. Els experts recomanen parar-la a la nit o mantenir-la a 15 graus durant les hores del dia que no estiguem a casa, i programar el termòstat perquè s’obri o pugi de temperatura una mica abans de les hores en què hi anem. En cas d’absències prolongades, llavors sí, és millor parar-la.

Per no disparar el consum energètic de la llar per calefacció cal no posar la temperatura més alta de 21 graus, no deixar la calefacció sempre oberta i aïllar bé.

 • Posar la temperatura més alta del que es recomana: per als fredolics, és una temptació, però la recomanació és mantenir la calefacció entre els 19 i els 21º. Aquesta es considera una bona temperatura de confort a la llar i si, tot i així, tenim una mica de fred, millor que ens abrigue’m una mica més. Cal tenir en compte que per cada grau de més, gastem un 8% més d’energia.
 • Creure que amb les portes i les finestres tancades la calor no s’escapa: entre el 20 i el 40% de la calefacció se sol escapar per les finestres. Per això, tenir un bon aïllament pot contribuir a reduir una quarta part de la factura. Posar doble vidre, abaixar les persianes i tancar les cortines a la nit pot ser de gran ajuda.

Si evites aquests errors, la teva factura associada a la calefacció ho hauria de notar. També pots consultar més consells que t’ajudin a estalviar energia i els seus costos. I per garantir que res d’això falla, tingues a l’abast els serveis de reparacions i instal·lacions de Nexdom que s’encarregaran de revisar la instal·lació. Un bon manteniment pot arribar a suposar un estalvi del 15%.

Comentaris
 1. JAUME MOYA I PLANA

  L’escalfor no s’escapa solament per les portes i finestres. Un percentatge superior es transmet a l’exterior de les cases a través de les parets de façanes i patis de llums; per tant és molt rentable revestir-les amb materials aïllants tèrmics, omplir les cambres d’aire amb escumes aïllants i altres mesures tècniques que son bones tant a l’hivern com a l’estiu. JAUME MOYA

 2. Vicens aubet

  Si tens terra radiant a veure com t’ho fas per aturar-la a la nit i despres estar calent!

 3. isidre soler pascual

  Em refereixo al sistema de calefacció que tinc al meu domicili.

 4. isidre soler pascual

  S’em va espatllar el tresmòstat sense fil. Amb les cobertures que tinc em cobriría el cost?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *