Furts i robatoris: compte amb la lletra petita de les assegurances

Els furts i robatoris d’habitatges continuen sent un dels principals delictes a Espanya. Per aquest motiu, és fonamental prendre mesures de seguretat, però també comptar amb una bona assegurança de llar que cobreixi totes les contingències possibles. La nostra primera recomanació és que llegeixis amb atenció la lletra petita de la teva pòlissa perquè et pots emportar alguna sorpresa. Per exemple, sabies que la majoria de pòlisses cobreixen els danys ocasionats en cas de robatori, però moltes companyies no t’asseguren en cas de furt?

furts i robatoris

A continuació, et detallem alguns aspectes que cal que tinguis en compte:

1. No és el mateix un furt que un robatori, i les cobertures de l’assegurança tampoc són les mateixes

  • Es considera robatori quan es produeix una sostracció de béns en contra de la voluntat del propietari i mitjançant la força o la violència vers objectes o persones. Per exemple, quan algú entra en una casa forçant-ne la porta o trencant-ne una finestra. Les assegurances cobreixen, majoritàriament, el 100% o una quantitat important dels béns assegurats.
  • El furt és la sostracció de béns en contra de la voluntat del propietari, però sense fer ús de la força o la violència. Per exemple, quan algú entra en una casa per robar, aprofitant que la porta ha quedat oberta. En aquests casos, les assegurances no solen cobrir el valor dels objectes robats, o només en cobreixen una petita part, ja que es considera que hi ha hagut descuit o negligència per part del propietari.

lladres i robatoris

2. Informa’t de què cobreix la teva assegurança i en quina mesura. Et pots trobar infraassegurances en relació al continent, i diferents tipus de limitacions en relació al contingut.

  • Les companyies acostumen a demanar una relació dels objectes que cal assegurar i del seu valor. És important tenir-ho present, perquè allò que no consti a la pòlissa pot ser que no estigui cobert. Per altra banda, com més coses asseguris, i com més alt en sigui valor, més pujarà la pòlissa.
  • En el cas de robatori de diners en metàl·lic o objectes amb un valor especial, hi pot haver un límit de cobertura.
  • Algunes pòlisses també fixen una indemnització màxima per als robatoris a terrasses, jardins o trasters, tot i que aquests formin part de l’habitatge.
  • Disposar d’alarmes i sistemes de seguretat pot suposar descomptes a la pòlissa de llar. Tanmateix, si es produeix un robatori i aquests no estaven connectats, pot ser que la companyia no se’n faci càrrec.

3. Els desperfectes produïts per un robatori també tenen cobertura.

  • Si t’han forçat el pany, trencat la porta o el vidre de la finestra, consulta la teva pòlissa perquè aquestes coses solen indemnitzar-se.

4. No oblidis posar la denúncia: sense denúncia, la companyia no es farà càrrec de res.

Como veus, la lletra petita pot ser molt determinant i canviar moltes de les cobertures. Vés amb compte i demana assessorament. Una bona assegurança de llar ha d’aportar solucions en comptes de més disgustos, per això al RACC et protegim no només en cas de robatori, sinó també de furt.