Estalviar en calefacció: què ens hem de creure i què no

Arriba el fred i, amb ell, la preocupació per la factura de la calefacció. A tots ens han arribat consells i trucs per estalviar en calefacció i evitar que a l’hivern no passar fred ens surti molt car. No obstant això, i encara que sigui amb la millor intenció, no s’hi val amb qualsevol truc. Per això, al RACC t’expliquem què és el que funciona de veritat i els consells que no donen resultat.

Estalviar en calefacció

 • Si l’any passat no vas quedar satisfet amb el servei o els preus, valora si una altra companyia et pot oferir alguna cosa millor. Al contrari del que puguin dir-te, canviar de companyia elèctrica o de gas no ha de comportar costos. Si decideixes fer-ho, la nova companyia sol assumir les gestions. Valora-ho si vols estalviar en calefacció.
 • Instal·la un termòstat i adequa la temperatura als horaris. No és cert que surti més econòmic mantenir la calefacció a una temperatura constant que encendre-la i apagar-la. El millor és apagar-la a la nit i quan no siguis a casa, i obrir-la només quan l’hagis d’aprofitar. I quan l’obris, recorda que l’aconsellable són 20-21º. A partir d’aquí, com més graus, més consum, i a més, s’asseca més l’ambient.
 • No cal tenir la calefacció funcionant a tota la casa perquè es mantingui caldejada. A les habitacions que no facis servir, tanca el radiador o apaga’l mitjançant el termòstat per estalviar en calefacció. Amb les portes ben tancades perquè no s’escapi la calor, les habitacions que tu vulguis estaran ben calentones i no gastaràs tant.
 • Revisa bé portes i finestres: tant fa que siguin petites o que no ho notem, si no estan ben aïllades la calor s’hi escapa. Amb doble vidre podem reduir aquesta pèrdua en un 50%.
 • Si vols canviar la caldera, no et preocupis pels radiadors. Encara que existeix la creença que les calderes de condensació necessiten radiadors més grans, els de mida estàndard són totalment compatibles. Deixa’t assessorar pels professionals de Nexdom.

Els panells solars poden contribuir al sistema de calefacció

 • I si ets amant de les energies sostenibles i vols apostar per l’energia solar, tampoc t’has de preocupar. Els panells solars poden contribuir al sistema de calefacció. No notaràs tant l’estalvi en calefacció com amb l’aigua calenta, però tot i així pot arribar a ser del 40%.
 • Els radiadors no serveixen per assecar la roba. Poden ajudar-hi en un moment de dificultat, però és més aconsellable estendre la roba a l’aire lliure i no tapar el radiador, ja que això dificulta l’emissió d’energia i en redueix el rendiment.
 • La llum solar és una font de calor molt important. Encara que és cert que a la nit les persianes i les cortines ajuden a deixar el fred fora, durant el dia no posis obstacles i deixa que entrin la llum i la calor del sol a través dels vidres.

Amb aquests consells, aquest any les factures vinculades a la calefacció haurien de baixar, almenys una mica. També és important estar tranquil pel que fa al manteniment de les instal·lacions, i amb l’assegurança de la llar del RACC pots estar-ho: revisem les instal·lacions i la seguretat de la teva llar cada any, gratis.

Comentaris
 1. Joan Manel Ibars Buira

  A l’hora d’escollir un radiador electric (emmisor tèrmic de baix consum) què he de prioritzar el número d’elements que tè o els wats?
  És a dir, que m’escalfarà més una mateixa sala, un radiador elèctric de 7 elements de 1250W o un altre de marca diferent de 10 elements i 1250W?

 2. Santiago Such

  Assecar la roba amb els radiadors te, a mes, el problema que introdueix humitat a la habitació i pot provocar que salti la pintura, es desprengui el paper de les parets, i fins i tot, a la llarga que es facin fongs.
  Santi

  • RACC Bloc

   Gràcies per la teva recomanació, Santiago! Ho tindrem en compte 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *