Com col·locar els aliments a la nevera perquè consumeixi menys

Una bona organització de la nevera és fonamental per a una correcta conservació dels aliments però també per gastar menys electricitat i estalviar en les factures. I per a això, no hi ha més secret que conèixer les diferències de temperatura que hi ha dins d’una nevera i col·locar els aliments en funció de la refrigeració que necessiten.

El primer que cal saber:

La temperatura ideal d’una nevera és 5º. Amb aquesta temperatura mitjana s’aconsegueix una refrigeració correcta sense consumir més del compte.

On col·locar els aliments:

  • Fruites i verdures: les posarem als calaixos de sota, ja que és on la temperatura és superior a la mitjana i a aquests productes no els convé un fred excessiu. Millor no posar-les en bosses de plàstic, ja que s’humitejaran i es faran malbé abans.
  • Carn i peix: al prestatge de sota, just a sobre dels calaixos per a fruita i verdura. Aquest és el punt més fred del frigorífic, i per això, el millor per a aquests aliments.
  • Productes lactis, embotits, restes i productes que cal conservar en fred un cop oberts: als prestatges del mig.
  • Ous i begudes, salses, melmelades o mantega: requereixen menor refrigeració i per això es recomana posar-los als prestatges de dalt o a la porta, ja que són les zones menys fredes.

col·locar els aliments

Si vols que la nevera consumeixi menys encara:

No és recomanable omplir massa la nevera, ja que no queda espai entre els aliments, l’aire no circula bé i això n’afecta el rendiment i la correcta refrigeració. Tampoc és aconsellable posar menjar calent a la nevera ni obrir la porta innecessàriament, ja que puja la temperatura de l’interior i augmenta el consum d’electricitat per refredar-la una altra vegada.

Finalment, mantingues la nevera en bon estat i neta per no dificultar-ne el bon rendiment. I en cas que es faci malbé, truca al servei de reparació d’electrodomèstics de Nexdom perquè l’arreglin el més ràpid possible i no hagis de llençar menjar ni diners.

Creativitat: Ferran Morales