Com col·locar els aliments a la nevera perquè consumeixi menys

Una bona organització de la nevera és fonamental per a una correcta conservació dels aliments però també per gastar menys electricitat i estalviar en les factures. I per a això, no hi ha més secret que conèixer les diferències de temperatura que hi ha dins d’una nevera i col·locar els aliments en funció de la refrigeració que necessiten.

nevera

El primer que cal saber

La temperatura ideal d’una nevera és 5º. Amb aquesta temperatura mitjana s’aconsegueix una refrigeració correcta sense consumir més del compte.

On col·locar els aliments

  • Fruites i verdures: les posarem als calaixos de sota, ja que és on la temperatura és superior a la mitjana i a aquests productes no els convé un fred excessiu. Millor no posar-les en bosses de plàstic, ja que s’humitejaran i es faran malbé abans.
  • Carn i peix: al prestatge de sota, just a sobre dels calaixos per a fruita i verdura. Aquest és el punt més fred del frigorífic, i per això, el millor per a aquests aliments.
  • Productes lactis, embotits, restes i productes que cal conservar en fred un cop oberts: als prestatges del mig.
  • Ous i begudes, salses, melmelades o mantega: requereixen menor refrigeració i per això es recomana posar-los als prestatges de dalt o a la porta, ja que són les zones menys fredes.
col·locar els aliments

Creativitat: Ferran Morales

Si vols que la nevera consumeixi menys encara

No és recomanable omplir massa la nevera, ja que no queda espai entre els aliments, l’aire no circula bé i això n’afecta el rendiment i la correcta refrigeració. Tampoc és aconsellable posar menjar calent a la nevera ni obrir la porta innecessàriament, ja que puja la temperatura de l’interior i augmenta el consum d’electricitat per refredar-la una altra vegada.

Finalment, mantingues la nevera en bon estat i neta per no dificultar-ne el bon rendiment. I en cas que es faci malbé, truca al servei de reparació d’electrodomèstics de Nexdom perquè l’arreglin el més ràpid possible i no hagis de llençar menjar ni diners.