3 trucs per tenir un bany segur i accessible

Tenir un bany segur i accessible guanya importància amb l’edat, quan els obstacles es fan menys salvables i més evidents. Accions tan quotidianes com ficar-se en una banyera poden semblar més complicades i, per això, cal pensar en aquests pràctics trucs que poden facilitar, i molt, el dia a dia. La seguretat i disposar de mobilitat al bany són imprescindibles.

Bany segur i accessible

  • Posar terres de material antilliscant per evitar relliscades i accidents. Encara que les catifes també compleixen aquesta funció, són menys aconsellables ja que poden provocar ensopegades. Deixa’t assessorar per experts.
  • Dutxa a nivell del terra per eliminar desnivells o esglaons i facilitar al màxim la mobilitat. Això sí, ha de comptar amb un bon desguàs i, si pot ser, amb una lleugera inclinació del terra per evitar que s’embassi. També és important que tant l’accés com l’espai de dins siguin amplis perquè puguin ajudar-nos o càpiga una cadira, si fos necessari.
  • Les barres de suport antilliscants, que el mobiliari no estigui molt alt i tenir portes corredisses o que obrin cap a fora són altres consells per tenir un bany més segur. També seria bo que les aixetes fossin de palanca per no haver de girar el canell ni fer força per obrir-los.

I encara que aquests consells per tenir un bany segur i accessible són especialment importants quan ens anem fent grans, també resulten molt pràctics quan hi ha nens petits a casa. També quan patim alguna lesió que ens dificulti els moviments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *