Aïllament de finestres: deixa el fred fora de casa

A l’hivern, res millor que tenir la casa ben caldejada. No obstant això, no n’hi ha prou amb tenir estufes o calefacció. Sense un bon aïllament de finestres, a més de colar-se el fred de fora, també pot perdres entre el 15 i el 30% de la calor de dins. Si vols deixar el fred fora de casa, assegura’t de tenir ben aïllades les finestres.

Comprovar el bon aïllament en les teves finestres és fàcil: en dies de vent, només cal posar una espelma al costat de les finestres. Si la flama tremola, està entrant aire. En aquest cas, hi ha diverses solucions per a aïllar les finestres:

  • Rivets: hi ha de diferents materials i mides per a tot tipus de finestres. És una solució econòmica i fàcil d’instal·lar ja que molts són adhesius i només cal enganxar-lo al marc.
  • Silicona o escuma de poliuretà per a omplir buits entre el marc i el mur. També és una solució fàcil de posar ja que acostuma a portar una cànula per aplicar-la. Això sí, cal tenir en compte que l’escuma augmenta de mida passada una estona i sol ser suficient omplint la meitat del buit.
  • Comprovar els aïllaments de les caixes de les persianes, i si cal, millorar-lo amb opcions com suro expandit o poliestirè.

aïllament de finestres

Més recomanacions per a l’aïllament de finestres:

  • El doble vidre contribueix molt a aïllar l’habitatge de l’exterior. El tipus de vidre i de marc també poden contribuir a millorar l’aïllament de finestres. Si creus que aquest és un punt feble de la teva llar, a Nexdom podem ajudar-te.
  • Les persianes són bones aliades. Baixar-les quan comença a fosquejar ajuda a l’aïllament de finestres i a mantenir el confort dins de casa.
  • Les cortines també són una barrera més davant el fred de fora i conservar la calor dins de casa. I en llars molt fredes, les dobles cortines acostumen a donar un bon resultat a nivell tèrmic.

Deixa un comentari