10 consells per estalviar electricitat

Vols estalviar electricitat i et sembla impossible amb les tarifes que no paren de pujar? No és impossible amb els consells que t’expliquem a continuació…

10 consells per a estalviar electricitat

Consells per estalviar electricitat

  1. Revisa la potència contractada: Com més potència, més cost. Segons la casa i les necessitats, la potència més habitual està entre els 4 i els 10 kW. Has de poder endollar alhora els aparells que necessitis.
  2. Si disposes d’un comptador elèctric intel·ligent integrat i una tarifa estàndard per hores, has de saber que només se t’aplica el preu real que cotitza cada hora si tens contractats menys de 10 kW.
  3. Contracta una tarifa per horaris: L’electricitat és més barata entre les 22 i les 12 h. Si els teus horaris et permeten fer servir els electrodomèstics i la calefacció en aquesta franja, et pot interessar contractar una tarifa horària o una altra.
  4. Facilita la lectura del comptador i revisa que estigui bé a la factura. Les lectures estimades poden ser incorrectes.
  5. La calefacció i l’aire condicionat, a temperatura raonable: Fes-los servir només quan siguis a casa i a una temperatura entre 19 i 21º de dia, 17º de nit per a la calefacció i de 24º o 25º per a l’aire condicionat. Pensa que per cada grau de més o de menys, el consum d’energia augmenta entre un 7% i un 8%.
  6. Garanteix un bon aïllament i ventilació: Uns bons vidres, fusteria que no deixi entrar el fred, rivets a les portes i les finestres, catifes al terra i persianes, cortines i tendals t’ajudaran a regular la climatització a casa i a fer-la més sostenible.
  7. Il·luminació de baix consum i només la necessària: Les bombetes de baix consum permeten estalviar fins a un 80% d’energia i duren més que les convencionals. També són recomanables els llums halògens. Fes servir al màxim la llum natural i apaga els llums quan surtis d’una habitació. Posar sensor de moviment en algunes zones o interruptors dividits per a encendre només uns quants llums són altres trucs.
  8. Pensa en blanc: Si has de pintar casa teva o alguna habitació, tingues en compte que els colors clars donen molta més lluminositat i, per tant, ajuden a aprofitar millor la llum natural.
  9. No deixis aparells en mode d’espera: Deixar electrodomèstics en stand-by o carregadors endollats quan no els fem servir pot suposar un 5% del consum energètic.
  10. Fes servir electrodomèstics eficients i de manera correcta: Tot i que són més cars, si has de canviar els electrodomèstics, aposta pels d’alta eficiència energètica (classe A++). Pensa també a posar la rentadora i el rentaplats quan estiguin plens o amb programes de mitja càrrega; rentar en fred; no deixar la nevera oberta ni posar-hi dins aliments que encara estiguin calents; enforna diverses coses alhora; fes servir la calor residual de la cuina o eixuga la roba al sol…
Sense respostes