Víctimes de trànsit. Cap més!

Cap víctima de trànsit més! En això estan d’acord països de totes les parts del món que celebren cada mes de novembre el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit (WDR). Aquest dia va dedicat al record dels milions de persones mortes o ferides en accidents de trànsit i les seves famílies, així com agraïr als serveis d’emergències, policia i professionals mèdics que cada dia ajuden a milers de persones en estat crític.

Per què val la pena el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit?

Les morts i ferides per accident de trànsit són esdeveniments sobtats, violents i traumàtics, l’impacte és de llarga durada, sovint permanent. Cada any, milions de nous ferits i familiars afectats de cada racó del món s’afegeixen als incomptables milions que ja pateixen com a resultat d’un accident de trànsit.

Aquest Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit tracta de fer un reconeixement públic de la pèrdua i el sofriment que tenen les famílies i amics de víctimes d’accidents de trànsit.

“El silenci sobre les morts a la carretera és part d’una victimització col·lectiva, és per això que recordem aquestes vides perdudes i evoquem els noms de persones reals concretes, que mereixia estar viu avui i haver seguit els seus somnis, en comptes d’haver estat extingida , de forma prematura i violentament”. -Pare d’una víctima de trànsit.

El secretari general de l’ONU, Ban Ki Moon s’uneix a la lluita per a la tolerància 0: “… En aquest Dia Mundial en Record de les Víctimes dels accidents de Trànsit, mobilitzem totes les possibles contribucions a la millora de la seguretat viària – a partir dels planificadors de la ciutat per als dissenyadors de vehicles, des de polítics a usuaris de la carretera. Honrem als que han perdut la vida a les carreteres del món, actuant per salvar les vides dels altres”. 

Ens sumem a les moltes veus que demanen responsabilitat a la carretera.

Tant de bo mai m’hagués saltat aquest semàfor vermell

Tant de bo hagués lligat bé el nen a la cadira

Tant de bo hagués arribat tard a l’oficina

Tant de bo …

Uneix-te al record i a la conscienciació de tots davant els perills a la carretera amb el hashtag #OjaláNuncaMás. Evita les distraccions i mals hàbits al volant per fer-te un favor a tu mateix i la resta dels conductors.

Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit, WDR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *