Moto a l’hivern: imprescindibles que no poden de faltar

Si ets dels que fan servir la moto fins i tot quan fa fred, aquest és el teu post. Repassem les claus perquè no pateixis mentre condueixes la teva moto a l’hivern i puguis reforçar la seguretat i confort a dues rodes.

Quina roba utilitzo per anar en moto a l’hivern?

Sovint és complicat trobar la vestimenta perfecta per anar amb moto. Si ens passem de capes anem limitats de mobilitat, si tirem curt patim fred, etc. La clau és conèixer les peces justes i imprescindibles.

Peces tèrmiques: La roba tèrmica és ideal per preservar la calor corporal i evitar que et cali el fred. Si la utilitzes per anar en moto a l’hivern evita posar altres peces entre la tèrmica i la pell. Si ho fas perds la qualitat i funció de la peça tèrmica.

Teixit polar: fes-lo servir sobre la roba tèrmica per reforçar l’escalfor.

Jaqueta d’hivern: Aquesta és la peça clau. La qual s’exposarà al fred, vent i a risc de frecs en caigudes amb la moto.

Imprescindible que tingui qualitat impermeable i per vent. Una recomanació: No escatimis en aquesta peça! Garanteix la seva qualitat per poder anar tranquil tota la temporada. Està bé si porta incorporada colzeres i altres proteccions. Potser notes que augmenta el seu pes però aniràs més segur en cas de caiguda. Recorda que Gore-tex suma al ser un material de teixit transpirable.

Pantalons: El més normal és que portis habitualment pantalons tipus texans o cotó. Serà bo que afegeixis una capa per parar el vent i que sigui impermeable per guanyar en confort.

Guants i calçat: No et conformis amb accessoris de roba que no siguin específics per anar en moto. Ens referim al fet que segurament no et serviran els típics guants de llana elàstica o el calçat esportiu. La roba de moto especifica ja compta amb incorporar materials essencials per evitar el fred. Si no vols portar peces tan ‘moteres’ busca d’altres que es componguin de materials semblants.

moto a l'hivern

Accessoris extres per anar en moto a l’hivern:

Parabrises: Si tens parabrises per la moto o has pensat en comprar-ne un, no ho dubtis a l’hivern. T’evitarà gran part del vent de cara.

Calefacció: Hi ha diferents accessoris als que pots aplicar aire termo-calent.

Casc integral: A part de molt més segur que el casc parcial, et protegirà bastant més del fred. Pots aplicar anti-baf en el vidre perquè és comú que s’enteli en anar tancat.

Pneumàtics d’hivern per a la moto: Si ho veus clar, fes el canvi. Major adherència assegurada.

Atenció al conduir amb…

Com ja saps, el gel i la pluja no són bons aliats. Toma major consciència en corbes i en certes hores de foscor.

Frena amb temps. No prenguis decisions en l’últim moment. Maniobres controlades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *