Un #50RallyRACC segur, compromís de tots

RallyRACCÉs ben sabut que un dels atractius d’un ral·li és poder seguir-lo per les carreteres i trams que el formen. Recórrer d’alguna manera el mateix escenari, el dels nostres herois de la competició. Però cal reconèixer que aquest atractiu forma part d’una competició que té unes normes de seguretat que cal complir, encara que sembli que el fet que es disputi a l’aire lliure atorgui llibertat de moviments.

Hi va haver un temps quan la popularització massiva dels ral·lis va obligar la FIA i els organitzadors a comprometre’s encara més en la seguretat. Ordre, seguretat i espectacle no són paraules incompatibles. L’afició que acompanya el ral·li ho ha demostrat any rere any. I aquest 2014, quan arriba la 50a edició (entre el 24 i el 26 d’octubre), tots volem que l’actitud sigui igual de positiva, no té per què ser diferent. El ral·li és una experiència per a viure-la, sentir-la, per a poder-ne explicar detalls i compartir-los amb altres aficionats.

Gran comportament del públic al RallyRACC

Una part important de l’èxit mundial del RallyRACC és el comportament excel·lent del públic en els diferents punts d’interès dels trams. L’organització facilita informació en nombrosos canals, al web i al Programa Oficial, de quan, com i per on accedir a les Zones de Públic dels trams. S’informa de la ubicació, la visibilitat i espectacularitat del tram a veure, els horaris d’obertura i tancament de les carreteres d’accés. L’afició del RallyRACC és de les més disciplinades, cosa que la FIA ha sabut apreciar en els informes que després de la prova la federació envia a la Comissió de Ral·lis.

RallyRACC

Al web s’inclouen notes que expliquen els trams, per exemple en aquest cas el d’Escaladei, el tram que tindrà una longitud de 50 km en ser l’homenatge a les 50 edicions del RallyRACC. Una descripció general, on són les zones de públic, els accessos en vídeo, fotos, una valoració del tram per ubicació, visibilitat i espectacularitat.

5 consells per a seguir el #50RallyRACC de la manera més segura possible

Així com els cinc dits indiquen al pilot els 5 últims segons per a arrencar des del podi de sortida o d’accés al tram, aquí tens els cinc consells que cal seguir per a un #50RallyRACC segur:

5”! Informa’t gràcies al Programa Oficial del RallyRACC que publica a tot color la Guia de l’Espectador. Inscrits, horaris, reportatges i informació dels trams.

4”! Durant el ral·li, consulta prèviament al web oficial del RallyRACC les últimes notícies i comprova horaris i accessos del tram per a presenciar-lo.

3”! A la carretera, respecta en tot moment els senyals de trànsit i la senyalització singular del RallyRACC col·locada per l’organització per a indicar accessos i aparcaments específics per al públic.

2”! Quan arribis i surtis del tram, segueix les indicacions del personal de l’organització, dels Mossos d’Esquadra i les diverses policies locals.

1”! Un cop siguis al tram, situa’t en zones elevades o darrere les àrees delimitades per la xarxa de fibra plàstica de color groc i negre. No creuis la carretera en cap moment. Observa i segueix les indicacions del personal del tram.

Campeonato del Mundo de Rallys 2012 -RALLY RACC EspañaTambé pots optar per seguir el RallyRACC més còmodament amb els diferents programes VIP.

I no oblidis seguir-nos als canals RallyRACC de FacebookTwitter, en què et donem informació i t’expliquem tot allò rellevant sobre el RallyRACC.