Qui era en Roland Garros?

Roland GarrosUs esteu plantejant fer una escapada? París per exemple?

Aquest any se celebra el centenari del primer vol aeri sobre la Mediterrània que va protagonitzar Roland Garros el 1913. Per aquest motiu, el Museu Roland Garros, situat al recinte del famós club de tennis de París, estrena el 12 de juny una exposició dedicada a aquest pioner de l’aviació francesa.

Roland Garros

Garros va néixer el 1888 a l’illa de la Reunió. La seva gesta (7 hores i 53 minuts entre Marsella i Tunísia) i les seves victòries en combats aeris a la I Guerra Mundial el van convertir en un heroi nacional. Va morir el 1918, un dia abans de complir els 30 anys, abatut per un Fokker alemany a les Ardenes.

Un museu amb el seu nom

En memòria seva, i coincidint amb el 10è aniversari de la seva mort, se li va donar el seu nom a aquest club de tennis construït el 1928 a París. El Museu Roland Garros compta també amb una interessant exposició permanent dedicada a la història d’aquest mític torneig de tennis, el més famós del món sobre terra batuda. Els visitants rememoren les gestes de McEnroe, Sampras, Agassi, Noah, Nadal, les germanes Williams, Martina Higgins, etc. L’entrada inclou també la visita guiada als vestidors, centre de premsa i l’accés a la pista Phillipe-Chatrier.

Si voleu conèixer més destinacions podeu fer-ho a RACC Viatges.