Ral·li de Finlàndia: salts espectaculars assegurats

Finlàndia ha donat grans pilots de ral·lis. S’entén aquesta singularitat perquè conduir en aquest país requereix “Sisu”, paraula que traduïda al català del finlandès significa valor, coratge. Pluja, gel, neu, sobre asfalt o sobre terra. Amb poca llum a la nit eterna o amb el sol sempre posat. És igual, cal saber conduir bé. I si a més hi ha afició, millor. La F1 també és motiu de passió i la llista de noms és llarga, entre ells com a campions del món Rosberg, Häkkinen i Räikkönen.

Per a aquest 2014 el ral·li, també conegut com dels Mil Llacs, ha estat redissenyat per l’organització. Recupera alguns trams històrics (un tram que fa més de 16 anys que no es disputa) i inclou novetats. Per exemple la prova tindrà la seva última jornada de competició el diumenge, per retransmetre la Power Stage en directe per televisió. Us recordem les dates. Es disputa del 31 de juliol al 3 d’agost i tindrà un total de 1.600 km, dels quals 360 seran cronometrats. Compta amb 26 especials, la més llarga de 23,47 km, i la més curta de 4,45 km.

Però si per alguna cosa és conegut el Mil Llacs és pels espectaculars salts dels cotxes entre rasant i rasant de les carreteres de terra. Al vídeo oficial del ral·li en teniu una bona mostra.

Com haureu vist al vídeo, quan un capó s’obre la conducció és difícil. Però no és una cosa nova, mireu la foto d’aquest Mini en un ral·li de Finlàndia.

Mini Coooper Rally Finlandia

Timo Makinen, una llegenda a Finlàndia, el va guanyar amb un Mini Cooper en tres ocasions consecutives, del 65 al 67. Precisament va ser al 65 la primera ocasió en què els organitzadors van donar a conèixer el recorregut perquè els pilots poguessin reconèixer els trams.

T’ho passes bé amb les grans gestes dels pilots i totes les anècdotes del món del motor? Descobreix els canals RallyRACC de Facebook  i Twitter, on et donem informació i expliquem tot el rellevant sobre els Campionats del Món de Fórmula 1, Ral·lis i Motociclisme.