F1 Malàisia: una humitat asfixiant clau per al factor sorpresa

Arriba el Gran Premi de Malàisia al circuit de Sepang, arriba la segona prova de la temporada 2014 de la F1. Què podem esperar d’aquest circuit, els aficionats?

  • Disseny: És obra del reconegut arquitecte Hermann Tilke, autor de diverses remodelacions a circuits de F1 com el de Barcelona-Catalunya, escenari del Gran Premi d’Espanya l’11 de maig. No a tots els aficionats els agrada el circuit de Sepang; alguns consideren que ha sacrificat revolts exigents amb història per trams rectes sense interès. Això sí, a Sepang Tilke va tenir llibertat absoluta i va dissenyar unes instal·lacions d’envergadura que han suportat el pas del temps.
  • Característiques: Es tracta d’un traçat exigent, amb una superfície molt abrasiva. Mantenir una velocitat alta i estable és essencial a Sepang, per les rectes tan llargues i canvi de direcció ràpid. HI ha quatre punts forts de frenada, als revols 1, 4, 14 i 15. Els frens es poden refrigerar bé gràcies a les rectes llargues.

Circuit Sepang

  • Pneumàtics: Els compostos dels pneumàtics seran els durs i intermedis. Val a dir que una característica de Sepang és el factor sorpresa que implica la possibilitat que en poc temps caigui un bon xàfec i que la pista s’assequi al cap de pocs minuts, amb una calor i humitat asfixiants en l’ambient. Fixa’t com és el circuit de Sepang sota la pluja:

Si vols viure tota l’emoció de la F1 més a prop de casa, pots reservar les entrades per al Gran Premi de l’11 de maig aquí.