“Estava en bones mans”. L’experiència de la Núria Gomà amb el RACC

Núria Gomà

Posar-se malalt no agrada a ningú, i menys quan s’està apunt d’aconseguir alguna cosa important. Ho sap molt bé la Núria Gomà, sòcia del RACC i subcampiona de la Copa del Món (PKRA) de surf d’estel (‘kitesurf’), que durant una competició a la localitat francesa de Nantes va patir una greu infecció renal.

“Em trobava molt feble, però no sabia on anar per a demanar ajuda”, recorda l’esportista a la Revista RACC. Els seus pares li van donar la solució: “No ho van dubtar i van trucar al RACC.” Tot i que els contratemps a països estrangers són més difícils de gestionar, per a la Núria tot va ser molt fàcil: “El RACC va buscar el millor hospital, i un corresponsal a França es va ocupar de l’ingrés i les gestions.” Físicament lluny de casa, però acompanyada en tot moment, la Núria explica que el contacte amb els metges de Barcelona era constant, “cada tres hores”. L’assistència mèdica va donar els seus fruits i ja més recuperada, amb el vent tornant a bufar a favor seu, va volar cap a casa, sense haver de preocupar-se per res: “Em van reservar la nit d’hotel a Nantes, el taxi a l’aeroport i el bitllet d’avió.”

Val més prevenir que curar
No cal ser esportista d’elit per gaudir dels avantatges de l’assistència sanitària urgent del RACC. Els socis estan coberts davant de qualsevol emergència, i sense necessitat d’haver de contractar una assegurança mèdica de viatge. En qualsevol racó de món, ens ocupem del trasllat al centre sanitari, cobertura de despeses, etc. Consulta’n més detalls aquí. 

Per Maria Mas