#EmprenedorsRACC. Guillem Capellades: posar cera, polir cera

Emprendedor RACC

Guillem Capellades, amb la cera natural NZero. Foto: Jaume Farré

Amb aquest article comencem un sèrie d’articles sobre #emprenedorsRACC, en la mateixa línia que RACC Magazine i la Revista del RACC. Parlem amb persones que posen tot el seu esforç a aconseguir els objectius empresarials i vitals que els apassionen.

En el primer lliurament al blog de socis RACC que expliquen la seva experiència, us expliquem com en Guillem Capellades, un dissenyador gràfic amb anys d’experiència, es va decidir a centrar-se professionalment en un projecte innovador, dedicant esforç, moltes hores de feina i inversió econòmica a tirar endavant una idea diferent, a detectar una oportunitat per una necessitat no coberta al mercat: hi havia altres ceres d’aplicació en fred, però no una cera per a esquís que s’apliqués en fred i a més fos 100% natural, amb ingredients que no perjudiquin el medi ambient.

Una oportunitat de negoci… a emprendre!

En Guillem va tenir la idea en anar a esquiar amb uns amics i adonar-se de la pèrdua de temps i diners que suposava haver d’encerar els esquís a establiments especialitzats, i també de la manca d’un producte al mercat que fos respectuós amb el medi ambient.

Per això, va pensar en la possibilitat de crear una cera que cobrís aquest aspecte. Després d’investigar durant dos anys i invertir econòmicament per a obtenir l’ajuda del Centre Tecnològic Leitat de Terrassa, va aconseguir una fórmula de cera que responia als paràmetres que buscava. Una cera fabricada a Catalunya amb ingredients 100% naturals i que, per tant, no és inflamable, no desprèn males olors i no és corrosiva.

I així va néixer la cera per a esquís NZero, i el projecte empresarial d’en Guillem, Marteen Sports Wax.

Emprendre és només el principi…

Ara el seu producte, després de més de dos anys de feina, ja és al mercat (es pot trobar a Catalunya i Andorra), i en Guillem té objectius nous: aconseguir acords per a distribuir-lo a altres països. Ja té principis d’acord per a fer-ho a Holanda, Noruega i Rússia. A més, també té en ment crear noves ceres que siguin útils per a altres esports en què l’encerament també juga un paper important en el rendiment, entre els quals hi ha, per exemple, l’handbol i el ciclisme.

Li preguntem a en Guillem: Què és emprendre? “Emprendre és una aventura molt emocionant que m’ha fet estar permanentment obert a explicar la meva idea. I això m’ha permès conèixer gent molt interessant i aconseguir contactes molt útils. És molt enriquidor. Un projecte emprenedor ha d’anar més enllà de la persona que té la idea: l’emprenedor és el punt de partida, però ha de saber trobar les persones que l’ajudaran (i no només econòmicament) en el procés de portar la teva idea en forma de producte o servei al mercat.”

El #Momentclau d’un emprenedor RACC

En Guillem és soci del RACC fa 20 anys i recorda una anècdota que fa anys es va convertir en un dels seus #momentsclau amb el RACC. Amb la seva dona s’estaven preparant per anar a un concert de Bruce Springsteen, que actuava a Barcelona, i se’ls va espatllar la dutxa, que va inundar-ho tot d’aigua. Van trucar al servei d’assistència urgent a la llar 24h: “L’operari RACC va arribar amb el temps just per a arreglar la dutxa i que arribéssim al concert a temps d’escoltar la primera cançó. Gràcies a la seva rapidesa i professionalitat, es va arreglar el problema i vam viure el concert a temps!”

I tu, tens un repte, una idea, has començat un nou projecte? Escriu-nos a revista@racc.es.

Sense respostes