Els pilots professionals també es distreuen: algunes anècdotes

Al volant, o sobre dues rodes, ningú no és immune a les distraccions. Son un risc que subestimem, i les xifres ho demostren. Mentre que, segons un estudi de la Fundació RACC, els conductors les col•loquen com a quarta causa d’accidentalitat viària darrere de l’alcohol o les drogues, les infraccions i la conducció agressiva, la realitat és que les xifres les col·loquen al capdamunt de la llista: són la primera causa concurrent d’accidentalitat al nostre país.

Els accidents més habituals a causa d’una distracció són sortides de via, xocs amb el vehicle del davant o atropellaments. Es produeixen quan ens relaxem, quan pensem que ho tenim tot controlat, que és justament quan abaixem la guàrdia.

Les distraccions no diferencien entre conductors novells i experimentats. N’hi ha prou amb un exemple: Jorge Lorenzo, Pedro Martínez de la Rosa, Marc Gené i Carlos Sainz ens ofereixen el seu testimoni i ens expliquen el risc que pot comportar no estar centrat en la carretera. El que passa a les pistes (un entorn molt més controlat) es pot extrapolar inevitablement a les carreteres.

[youtube=http://youtu.be/3t_s87EvZig]

Sense respostes