El RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 2014 descobreix les novetats per a la 50a edició

rallyracc, etapa sobre terraAl RACC ens fa molta il·lusió l’edició d’aquest any 2014 del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA perquè és la 50a edició, i tindrà lloc el mes d’octubre vinent. No en va el RACC és responsable de l’organització d’aquest esdeveniment, juntament amb dos altres grans esdeveniments que són també cites dels millors campionats del món: el Gran Premi d’Espanya de F1 i el Gran Premi de Catalunya de MotoGP, aquest últim amb la tutela de Dorna i la FIM.

El RACC és l’únic club del món amb la capacitat d’organitzar 3 esdeveniments d’aquesta rellevància, la qual cosa suposa per a l’entitat un reconeixement a l’esforç i l’entusiasme que dedica a aquesta tasca.

Novetats de la 50a edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA

La novetat més visible és la placa del ral·li, especial 50a edició. Els tons daurats destaquen l’efemèride dels 50 anys, una combinació que recorda també els colors de l’època brillant dels Lotus JPS de Colin Chapman.

rallyracc catalunya-costa daurada

En l’àmbit esportiu hi ha pocs canvis, tenint en compte que el disseny de l’itinerari és un esquema sòlid i avalat per la FIA i els equips. Per exemple, la cronometrada, que sembla que serà l’estrella de la competició, “Escaladei”, passa a tenir 50 km justos, tants com anys té la competició. Un altre canvi és que el divendres 24 d’octubre la cursa començarà amb l’etapa mixta en comptes de la sobre asfalt. En total hi haurà 16 trams cronometrats, amb 369,76 km de velocitat.

El nucli de la cursa serà a PortAventura i la Costa Daurada, sense oblidar la sortida el dijous 23 a Barcelona. El parc d’assistència, oficia de cursa i sala de premsa mantindran la seva ubicació a PortAventura i el seu centre de convencions.

Els dies del ral·li són els següents:

  • Dijous 23 d’octubre: Shakedown sobre superfície mixta. El shakedown, o tram de proves, serà l’habitual de les últimes edicions, dessenyat a la zona Emprius de Salou, amb recorregut mixt de terra i asfalt, i una longitud total de 2,94 km.
  • Divendres 24 d’octubre: Etapa mixta. Un dels canvis importants. Comença amb tres trams que destaquen per un gran caràcter i dificultat: “Gandesa” (7 km) i “Pesells” (26,59 km) i el mixt “Terra Alta” (35,68 km), amb dues passades per tram.
  • Dissabte 25 d’octubre: El tram més llarg de la història. Primera de les dues etapes sobre asfalt, amb el tram curt “Tivissa” (3,96 km, una única passada), el tècnic “Colldejou” (26,48 km), i el més llarg de la cursa, “Escaladei” (50 km). Als dos últims trams es faran dues passades. Aquest dia també es disputarà l’especial sobre asfalt al centre urbà de “Salou” (2,24 km).
  • Diumenge 26 d’octubre: Power stage i TV en directe. Aquest dia es disputaran dos tramps, i dos cops cadascun: “La Mussara” (20,48 km) i “Riudecanyes” (15,55 km), que en la segona passada serà el power stage , atorgant punts suplementaris als participants que aconsegueixin els tres primers temps.

Els vehicles que van fer història

cotxe històric rallyraccEn aquesta 50a edició també hi podrem recordar els cotxes que van fer història als mundials de ral·lis. Des dels grup B fins als grup 4 i grup 2, alguns dels quals són peces úniques, amb la decoració i els noms dels pilots que els van conduir aleshores. Estaran exposats el divendres al costat del podi a Salou, i el dissabte i el diumenge recorreran tots els trams entre les dues passades del ral·li.

En aquest enllaç pots repassar el vídeo resum de l’edició del 2013.

I, finalment, volem recordar-te que pots seguir les novetats del RallyRACC a través de la seva pàgina de Facebook  o a Twitter.