Destinacions perquè et calcis les vambes

Si ets dels que aprofiten les vacances per a allunyar-te de la vida sedentària, connectar amb la natura i fer activitats a l’aire lliure, tens sort perquè a prop de casa comptem amb destinacions plenes d’al·licients esportius, culturals i paisatgístics que t’encantaran.

Pren nota i posa’t en marxa

Pirineus, rere les passes dels càtars (Camí dels Bons Homes)

Tot un repte: creua els Pirineus a peu seguint la mateixa ruta que van fer servir els càtars occitans! Una gent que promovia un cristianisme pur i senzill basat en l’espiritualitat. I tot per fugir de l’assetjament de l’Església del segle XIII. En aproximadament 200 km, des del castell de Montsegur (l’Arieja-França) fins al santuari de Queralt (Berga-Catalunya), aquest sender de gran recorregut (GR-107), conegut com el Camí dels Bons Homes, es pot recórrer a peu, a cavall i, en la majoria de trams, en BTT. I no oblidis baixar-te el carnet de ruta que et segellaran als hostals!

Pirineus Jordi Payà

Berlín, una marató amb molta història

Apunta’t a aquest gran esdeveniment esportiu anual, com fan cada any els berlinesos. Té lloc l’últim diumenge de setembre. A més de la marató, s’hi organitzen altres activitats paral·leles, com una cursa de patinadors on-line, i a molts carrers hi ha grups de música que amenitzen el dia.

Si t’agrada això de les curses, també hi ha altres destinacions emblemàtiques, com la marató de Nova York, que compta amb la participació més multitudinària. I la de Boston, la més antiga del món i que se celebra anualment el tercer dilluns d’abril.

Un consell: si vols participar en una marató, intenta fer la cursa al principi del viatge. D’aquesta manera podràs dedicar la resta de dies a gaudir al màxim de la ciutat de destinació.

Holanda, un país per a recórrer en bici

Tots els camins d’aquest petit país tenen en paral·lel una opció exclusiva per a bicis. Per això, si t’agrada rodar a la teva, disposes de moltes rutes. A les oficines de turisme trobaràs mapes detallats dels camins. Una d’especialment atractiva és la que segueix la riba del mar interior d’Holanda, anomenat Ijselmeer, ubicat entre superfícies guanyades al mar (pòlders) i poblets mariners de postal. Per a fer aquesta ruta de 240 km amb calma, necessitaràs una setmana.

Holanda bicis bertknot

Escòcia, senderisme en família

Revitalitza i desperta els sentits a Escòcia, un país perfecte per al senderisme. Les Great Trails, rutes de llarga distància, et permetran veure’n els paisatges captivadors. A més, descobriràs la flora i la fauna, castells antics, badies, canals i altres aspectes fascinants del patrimoni excepcional d’aquest país, que també et permet l’acampada lliure amb un Codi d’Accés a Zones Naturals.

Suïssa, excursions en família a més de 2.000 m d’alçada

Si tens fills, Suïssa és un país ideal, perquè gran part del turisme és familiar. Hi trobaràs restaurants, hotels i estacions de muntanya que ofereixen als hostes joves parcs fantàstics i zones molt àmplies de joc. Els teus fills gaudiran jugant en entorns naturals excepcionals mentre tu tindràs moments de tranquil·litat. Molts funiculars i trajectes en tren són espectaculars, com el que uneix Grütschalp i Mürren, amb vistes majestuoses dels Alps, i avets i granges escampades que componen un paisatge de somni.

Suïssa lomyx

Cursa pel fang a Maldon (Anglaterra)

No trobaràs una combinació millor per a disfressar-te, intentar fer una mica d’esport i embrutar-te que aquesta competició tan curiosa que se celebra a Maldon, Anglaterra, des del 1973. La cursa és de només 400 metres. I discorre pel fang pudent que surt quan baixa la marea de l’estuari del riu Blackwater. Disfressat, i amb mitja cama enfonsada al fang, no deu ser gens fàcil arribar entre els primers! Ho pots comprovar en el vídeo següent, de l’edició del 2013: