GP de Mònaco de F1: Home a l’aigua!

Un GP de Mònaco per recordar… Al 1955, Mònaco tornava al Mundial de Fórmula 1 després de cinc anys d’absència a causa d’algunes obres i l’asfaltat de la pista. La tornada va ser passada per aigua. No per la pluja, sinó perquè l’italià Alberto Ascari es va remullar a les aigües del port amb cotxe i tot. No es pot argumentar que fos una distracció per la remodelació, però la veritat és que l’ensurt va ser considerable.

Home a l’aigua!

En el GP de Mònaco, Fangio anava líder, el seu company de Mercedes, Moss, segon i Ascari tercer, a 30″. A mitja cursa Fangio va haver d’abandonar i Moss, el seu company a Mercedes, va passar a liderar la prova. Però a Mercedes van decidir que parés i que Fangio agafés el volant per sumar punts (el reglament ho permetia). Ascari anava a fons quan va llegir a la pissarra: “Moss KO”. El Lancia número 26 de l’italià es va situar líder en aquesta volta, a 19 del final. Però en la persecució de Moss, els frens del Lancia s’havien fatigat i en arribar a la xicana, Ascari no va poder dominar el seu monoplaça i va caure a l’aigua.

L’equip de submarinistes de l’organització el va rescatar en pocs minuts. Es va lliurar amb tan sols el nas trencat. La mort que va evitar aquell 22 de maig li arribaria quatre dies més tard a Monza, provant el Ferrari Sport de Castellotti.

Un accident similar

Al GP de Fórmula 1 de 1957, Mònaco va viure un altre accident similar entre Hawthorn i Collins però la fortuna va fer que els dos cotxes quedessin a escassos centímetres de caure a l’aigua.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vtxrp52PeDE]

Més informació esportiva a RACC Motor Sport.

Font imatge