ZONA BLAVA: Bacelona la més cara d’Espanya

ZONA BLAVA: Bacelona la més cara d'Espanya

Per molt que ho intentem, amb prou feines hi ha sorpreses i emoció en aquest rànquing. La ciutat espanyola amb tarifes d’aparcament més cares és… Barcelona! I no hi ha emoció perquè les diferències de preu respecte a la resta de ciutats analitzades són molt importants, amb l’única excepció de Sant Sebastià.

Barcelona, el doble que Bilbao, Sevilla o Madrid

Una comparativa del RACC sobre el preu de la primera hora d’estacionament en zona blava a les ciutats de Madrid, Bilbao, Sevilla, Sant Sebastià i Barcelona ofereix els resultats de la següent taula:

Tarifas de zona azul en ciudades españolas

Preu màxim en primera hora en zona blava.

El preu a Barcelona correspon als districtes amb major demanda d’aparcament, ja que la ciutat compta amb diferents tarifes en funció del districte: dels 1,08 euros del districte d’Horta als 2,5 euros d’Eixample i Ciutat Vella.
Mapa de barris de Barcelona amb el preu de la zona blava
A més, la comparativa assenyala que a la capital catalana no s’han aplicat mesures com la tarificació en funció d’hora punta (de menor o major demanda d’aparcament), o descomptes segons el nivell de contaminació del vehicle. A Madrid, aquestes mesures han ajudat a reduir un 2% el trànsit a la seva zona d’aplicació.

Preus del nord d’Europa per a sous del sud

A nivell europeu, les ciutats amb tarifes d’aparcament en superfície més elevades serien Àmsterdam, Copenhaguen i Hèlsinki, amb preus per sobre dels 4 euros. Barcelona també apareix en els primers llocs d’aquesta llista, malgrat que el nivell de renda de la resta de ciutats és molt més elevat.

Tarifas de estacionamiento en superficie en ciudades europeas

Preu màxim d’estacionament en aparcament en superfície.

Més enllà de l’anàlisi dels preus i com recull el Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona, val la pena recordar que la gestió de l’aparcament (places disponibles, tarifes, etc.) és una de les eines que disposen els ajuntaments per regular el trànsit a la ciutat, amb tots els aspectes relacionats a nivell de convivència entre vianants i vehicles, qualitat de vida, respecte al medi ambient, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *