Un cotxe per a tota la família

Si avui la tropa dels Ulisses marxés de vacances amb un auto familiar (de debò), segurament les seves aventures quedarien en no res. Els vehicles actuals ens ofereixen espai i seguretat perquè tothom pugui gaudir del viatge amb la màxima seguretat, des del conductor fins als més petits de la familia. Què has de tenir en compte a l’hora de comprar un cotxe familiar?

Cotxe familiar

Conells per comprar un cotxe familiar

Cinc portes: per a entrar i sortir del cotxe fàcilment. Els adults poden asseure i lligar els petits amb més comoditat.

Seients independents: perquè a la fila de darrere tothom hi vagi confortable. Si són alts, és més fàcil col·locar-hi les cadiretes infantils.

L’última fila, opcional: segons si sou 5 o 7 passatgers. Quan es plega, és important que el maleter quedi completament pla.

Maleter espaiós: en aquest cas, no hi ha dubte: la mida sí que importa. Valora també altres compartiments que hi pot haver, per exemple, sota els seients.

Equipament: prioritza segons les necessitats familiars. Pantalla DVD, equip de música, suport per a begudes, GPS, climatitzador… i res de tapisseria de luxe si viatges amb bebès.

Seguretat: fixa’t que el vehicle tingui ancoratge Isofix per a les cadiretes infantils.

Altres prestacions: coixins de seguretat, sistema antibloqueig de frens (ABS), control electrònic d’estabilitat, etc.

Atencio! Amb els plans PIVE (Programa d’Incentius al Vehicle Eficient), el Govern atorga ajudes a aquelles persones que comprin un vehicle nou i menys contaminant. Consulta’n els detalls aquí.

I abans de comprar el cotxe, consulta també els nostres professionals. Al RACC t’ajudem a decidir quin és el millor model per a tu, trobem les millors ofertes i et facilitem el finançament.

Per Maria Mas