Un cotxe per a cada viatge

Cada vegada més, tenir un només un cotxe no satisfà totes les nostres necessitats. La mobilitat urbana està canviant i també la nostra forma de viatjar. D’altra banda, la classificació tradicional de vehicles (turisme, berlina, etc.) no sempre ajuda a decidir quin cotxe necessitem. Sovint és més rellevant saber l’ús que farem del vehicle o el nombre de persones que hi viatjaran.

Moure’s a la ciutat

La mobilitat a la ciutat cada cop és més complexa i exigent. Per això és aconsellable llogar cotxes petits o fins i tot de dues places, ja que solem moure’ns sols. Aquests vehicles consumeixen poc, són fàcils d’aparcar i ofereixen una conducció àgil.

cotxe Fiat 500

Una altra opció de mobilitat urbana aconsellada són els vehicles elèctrics. Cada vegada hi ha més punts de recàrrega a les ciutats i, a part dels beneficis mediambientals, hi ha dos punts d’estalvi claus: en combustible, ja que es pot recarregar gratuïtament o amb tarifes molt reduïdes; i en manteniment, ja que la mecànica del motor elèctric és més senzilla, amb avaries menys freqüents i revisions més econòmiques.

Viatjar el cap de setmana

Les escapades de cap de setmana són habituals al nostre país. Si viatges sol o amb parella, en tindràs prou amb un cotxe mitjà (o amb una berlina, si vols tenir més espai al maleter).
Si viatges amb canalla o amics, t’aconsellem llogar cotxes de 7 places i/o cotxes familiars, per l’extra d’espai que ofereixen. Els vehicles de set places són més comuns que abans i gairebé totes les marques tenen la seva versió, una opció que permet compartir el trajecte amb amics sense necessitat de portar dos cotxes i estalviant costos.

cotxe familiar

Viatjar amb llibertat

Cada vegada més, la gent aposta per viatjar amb llibertat. D’altra banda, els esports a l’aire lliure s’han popularitzat. En aquest sentit, les furgonetes càmper s’han tornat molt sol·licitades, ja que combinen l’allotjament amb la mobilitat, i són molt utilitzades per surfistes o gent que practica altres esports d’exterior. Aquestes furgonetes estan adaptades per dormir-hi i són ideals per a viatges de tres a cinc dies. Un altre dels avantatges és que es condueixen gairebé com un cotxe, per la mida que tenen.

furgoneta camper

Per a viatges més llargs, hi ha altres opcions com llogar autocaravanes, la manera més completa de viatjar amb la casa a sobre. Permeten allotjar una gran quantitat de persones (tant per viatjar com per dormir) i són l’elecció ideal per viatjar en grup, encara que el preu de llogar-les és superior al de les càmper i la seva conducció és més complexa.

Viatges llargs

Si penses llogar un vehicle per a un trajecte llarg tingues en compte que:
– Els vehicles de lloguer solen tenir límit de quilometratge. Lloga’n un que no en tingui o pensa quants km faràs al dia per poder valorar l’opció més econòmica.
– Si vols triar un cotxe que consumeixi poc, pensa que, a part del tipus de combustible, has d’analitzar factors com el pes del vehicle i la potència i la capacitat del motor.

Font: SocialCar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *