Toyota Avensis Cross Sport , un gran familiar

Toyota Avensis Cross SportEl nou Toyota Avensis Cross Sport és un familiar dels de veritat;  per amplitud interior, per capacitat de maleter (523 litres) i per la comoditat dels passatgers. La llargària, 4,780 metres, no és la mida ideal per ciutat, però en recorreguts mitjans i llargs per carretera i autopista es troba com peix a l’aigua.

El disseny és típicament Toyota, sense riscos innecessaris, que es manté en el temps, amb evolucions que van a poc a poc però que són perseverants. En aquest cas concret, els canvis respecte la generació anterior s’aprecien sobretot en el frontal i a la part del darrera.

L’Avensis que vam tenir l’oportunitat de provar tenia canvi automàtic amb lleves i acabat Excelence, el més alt de gamma. Això es nota en l’equipament, perquè gairebé res es troba a faltar. Per exemple, incorpora equip multimèdia amb pantalla tàctil de 6,1 polzades Toyota Touch i els sistemes de navegació Toyota Touch & Go Plus, que compta amb cerca local de Google, descàrrega d’aplicacions, e-mail i reconeixement avançat per veu, entre d’altres.

Quant als sistemes de seguretat, ha obtingut la màxima puntuació EuroNCAP en impacte i col·lisió amb vianants, té sistemes de seguretat precol·lisió, avís de canvi involuntari de carril i  manteniment de trajectòria.

El motor de la unitat provada, el dièsel D4-D, respon a las expectatives i a les necessitats. Té 150 CV de potència i aconsegueix una acceleració de 0 a 100 en 9,8 segons. El consum mitjà homologat que vam poder comprovar amb una conducció “ecològica” és de 6,4 litres als 100 km. Per a un vehicle d’aquesta dimensió i pes és una bona xifra, tot i que no pot baixar la guàrdia davant alguns competidors que van millorant aquestes dades.

FITXA TÈCNICA: Toyota Avensis Cross Sport 150D Automatic Executive
Motor:
dièsel, 2.231 cc, 4 cilindres
Potència màxima: 150 CV a 3.600 rpm
Par màxim: 340 Nm a 2.000 rpm
Acceleració: 0-100 km/h, 9,8 seg
Consum mig homologat: 6,4 litres als 100 km
Emissions CO2: 170 gr/km
Transmissió: tracció davantera, canvi aut 6 velocitats
Volum maleter: 543 litres
Llarg/ample/alt (mm):  4.780/1.810/1.480

Més informació a RACC Venda de cotxes

Per Toni Lagunas Claret