Tornada a l’escola: al cotxe, sempre sense motxilla

La tornada a l’escola és un bon moment per repassar els hàbits de com cal com portar la canalla al cotxe, que en molts casos es converteixen en accions automàtiques no massa aconsellables. Les presses mai no són bones, i més si portes els nens al darrere. Així que no deixis de comprovar que viatgen lligats i sense cap perill a l’abast de la mà.

Portar nens al cotxe

Vigila amb la motxilla, el menjar i els objectes solts

Encara que en principi la motxilla sembla un objecte inofensiu, l’has de tenir en compte. Els nens mai l’han de portar posada al cotxe i molt menys a la cadireta, perquè a més de ser incòmode, en cas de col·lisió pesarà 40 vegades més del normal i exercirà una pressió de 200 kg contra l’espina dorsal. En cas d’una frenada forta o un accident també és un element perillós, perquè es pot convertir en un projectil si surt disparada. Recorda guardar-la sempre al maleter, com qualsevol altre equipatge.

De la mateixa manera que amb la motxilla, has d’anar amb compte amb els objectes solts o que estiguin a l’abast de la mà dels infants. Es poden fer mal sense que te n’adonis. Els pot passar pel cap llançar un objecte al conductor, la qual cosa pot comportar greus conseqüències.

També cal prestar atenció als nens que aprofiten el trajecte amb cotxe per menjar. Es poden ennuegar i, fins i tot, ofegar-se i tu no els podràs ajudar perquè estaràs conduint.

Sistemes de retenció infantil

No hi ha alternativa, sigui quin sigui el recorregut, curt o llarg, és obligatori i de sentit comú utilitzar sistemes de retenció infantil. Aquests són alguns consells:

  • Vigila molt quina cadireta compres, perquè no totes compleixen amb els nivells de seguretat. Un estudi recent del RACC ha analitzat diferents sistemes de tots els grups d’edat.
  • Per molt bona cadireta que utilitzin els nens al cotxe, no serveixen de res si no porten ben ajustat l’arnès. Cal ensenyar-los des de molt petits a ajustar-se’l i, per descomptat, sempre l’has de supervisar abans d’iniciar qualsevol trajecte. Amb el canvi d’estacions, recorda que no és el mateix que el nen vagi amb abric o sense, perquè si l’has ajustat amb l’abric posat, quan l’hi treguis, l’arnès li ballarà. Torna’l a adaptar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *