Tornada a l’escola: al cotxe sempre sense motxilla

 

Portar nens al cotxe

La tornada a l’escola és un bon moment per repassar hàbits sobre com portar els nens al cotxe, que en molts casos es converteixen en mecanismes automàtics gens aconsellables. Les presses mai no són bones i més si portes els nens al darrere. Així que no deixis de comprovar que viatgen lligats i sense cap perill a l’abast de la mà.

Vigila amb la motxilla, el menjar i els objectes solts

Encara que d’inici la motxilla sembla un objecte inofensiu, posa-li atenció. Els nens no l’han de portar mai posada al cotxe i menys encara a la cadireta), perquè a més de ser incòmode, en cas de col·lisió el seu pes serà 40 vegades superior al normal i exercirà una pressió de 200 kg contra l’espina dorsal. En cas d’una frenada forta o un accident també és un element perillós perquè es pot convertir en un projectil en sortir disparada. Recorda guardar-la sempre al maleter, com qualsevol equipatge.

De la mateixa forma que amb la motxilla, compte amb els objectes solts, o que estiguin a l’abast de la mà dels nens; es poden fer mal sense que te n’adonis. Se’ls pot ocórrer llançar un objecte al conductor i patir greus conseqüències.

També cal prestar atenció als nens que aprofiten el trajecte amb cotxe per menjar. Es poden ennuegar i fins i tot ofegar-se i tu no els pots ajudar perquè estàs conduint.

Sistemes de retenció infantil

No hi ha alternativa, sigui quin sigui el recorregut, curt o llarg, és obligatori i de sentit comú utilitzar sistemes de retenció infantil. Aquests són alguns consells:

  • Tingues molt de compte amb la cadireta que compres, perquè no totes compleixen amb els nivells de seguretat. Un estudi recent del RACC ha analitzat diferents sistemes de tots els grups d’edat.
  • Per molt bona cadireta que utilitzin els nens al cotxe, si no porten ben ajustat l’arnès serveixen de ben poc. Cal ensenyar-los des de molt petits a ajustar-se’l i, per descomptat, sempre l’has de supervisar en iniciar cada trajecte. Amb el canvi d’estacions, recorda que no és el mateix que el nen vagi amb o sense abric, perquè si l’hi has ajustat amb l’abric posat, al treure-l’hi, l’arnés li ballarà. Torna-l’hi a ajustar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *