Saps amb quantes copes dones positiu?

Ja tenim aquí els sopars de Nadal d’empresa! Després d’aquestes trobades, en les quals és probable que ens excedim una mica amb el menjar i el beure, tots ens creiem prou valents per agafar el vehicle després d’haver consumit una mica d’alcohol.

Però saps que l’alcohol no afecta a tothom de la mateixa manera? Saps amb quantes copes dones positiu? Dependrà del teu pes, del que hagis menjat abans de consumir, del tipus d’alcohol i de la quantitat que n’hagis pres…

En les següents animacions, podràs veure amb quantes copes marcaràs positiu en un control d’alcoholèmia, en funció del teu sexe i del teu pes aproximat, i en funció del tipus d’alcohol.

Taxa d’alcoholèmia de vi o cava

Taxa d’alcoholèmia de la cervesa

Taxa d’alcoholèmia d’un combinat

Taxa d’alcoholèmia d’un xarrup de licor

 

Per a més informació sobre els efectes de l’alcohol en la conducció, podeu consultar els diferents estudis que ha anat publicant la Fundació RACC: “Alcohol i conducció“, “Alcohol i conducció: els joves“, “Conducció i alcohol, de la millora a l’estancament“, entre altres.

Hi ha molts factors que influeixen en la teva taxa d’alcohol en sang. Per tant, a l’hora d’agafar un vehicle, no te la juguis!

Comentaris
  1. Albert soler casellas

    Aquesta simulació està bé perquè et permet veure com t’afecta a tu, i corregeix errors (´és només una copeta)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *