Ruta País Basc francès I: d’Hendaia a Baiona

Del País Basc a França, una escapada per conèixer els pobles i les platges amb el nou Golf GTD.

rutaRACC França

La primera etapa d’aquesta ruta pel País Basc francès la farem amb el nou compacte de Volkswagen, el Golf GTD, un model que coneixem bé i que sempre ens ha agradat. Amb quines novetats ens sorprendrà el nou compacte alemany?

Sortim d’Hendaia, un dels pobles fronterers del País Basc francès que visitarem, que se situa just a l’altre costat del riu d’Hondarribia. La platja, de 3 km de llarg, acull un gran nombre de turistes i surfistes de tot el món durant els mesos d’estiu. Avui hem decidit deixar el banyador de banda i visitar el centre històric i gaudir de l’ambient dels carrers. Us hi podeu perdre una estona, veureu les cases típiques de la zona amb les façanes rústiques, les seves botigues i els llocs de tapes basques. Arribem fins al Château Abbadia, una mansió neogòtica imponent inspirada en els castells de l’edat mitjana. El seu amo va ser un explorador, aficionat a la geografia, l’astrologia i les cultures del món. Segurament per aquest motiu el seu castell té aquesta aparença excèntrica i atípica.

En aquest viatge per la costa bascofrancesa ens acompanya un Golf GTD 2.0 TDI, que manté la potència i la comoditat de l’anterior model però amb un disseny més modern i adaptat als nous temps: més tecnologia i més adaptat a les necessitats de l’usuari. Una icona per a tothom, fidel al seu estil.

Prop d’Hendaia trobem un altre dels destins més concorreguts de la zona, Sant Joan Lohitzune. És el segon poble de costa que visitem, ens hi perdem una estona pels carrers i fem unes mil cinc-centes fotos (o més) al passeig marítim, amb les cases de fons. Si podeu, feu-ho durant la posta de sol, triomfareu. És un lloc amb força turistes, però sense estar ple de gent. El nucli antic està ple de cases d’estil basc. Moltes d’aquestes cases daten del segle XVII, quan el port pesquer de Sant Joan Lohitzune va ser reconegut com un dels més importants de França.

Tornem a pujar al nostre Golf GTD (que ja trobàvem a faltar) i ens dirigim cap al nord per l’A63, una carretera paral·lela a la costa, per gaudir de les corbes amb la màxima facilitat en la conducció.

Conduïm una mitja hora fins arribar a Biàrritz. Aquesta és potser la ciutat més important de la regió, per mida i per activitat. A les seves platges podreu veure amants del surf practicant amb les ones i també turistes. Aquí sí que vam decidir remullar-nos a les aigües atlàntiques de Platja Gran per refrescar-nos i carregar piles. Si vosaltres també disposeu d’una mica de temps, feu-ho. Diuen que l’aigua de les platges de Biàrritz té propietats positives per a l’organisme. És per aquesta raó que tenen tanta popularitat els balnearis i la talassoteràpia de la zona. Un cop secs, podeu visitar el far, el mercat Les Halles, el Port Vell i la Roca de la Verge.

Al final del dia arribem a Baiona, on farem parada i fonda a l’hotel que hem reservat abans de sortir, aprofitant el descompte que ens oferia la RACC Master en aquest establiment 😉 (tingueu-ho en compte, si la teniu activada). Baiona és un bon punt de partida o final, depenent dels dies de què disposeu i les zones que vulgueu visitar. En aquesta ciutat es gaudeix del mestissatge de les dues cultures frontereres, la basca i la francesa, en el seu màxim esplendor. Hi trobareu barreja d’elements típicament espanyols, com el pernil i les tapes, amb altres de francesos com la xocolata, les terrasses dels cafès i la catedral de Sainte-Marie.

A Baiona podeu visitar un tram de muralla (d’època romana, molt ben conservat), la Porta d’Espanya i el Castell Vell. Si la visiteu a finals de juliol, coincidireu amb les festes locals (del 25 al 29 de juliol), que s’assemblen als Santfermins però amb notes franceses, a les quals acudeixen al voltant d’un milió de visitants cada any.

Fitxa de la ruta

SortidaHendaia
DestinacióBaiona
Distància40 km
Temps1:05 hores (sense parar)
DificultatBaixa
Despesa en combustible5€ (cost estimat)
Dades tècniques GOLF GTD

Segueix la ruta a Google Maps

La ruta en imatges

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *