Què és el rènting de cotxes i com funciona?

Tags:

A l’hora de disposar de cotxe propi, no tothom es decanta per un vehicle nou o de segona mà. Hi ha altres opcions al mercat que, en funció de l’ús que en facis, et poden sortir a compte o no. El rènting és una opció cada cop més utilitzada entre els usuaris, arribant al 17,32% del mercat de matriculacions a finals del 2017.

Què és i què inclou el rènting?

El rènting és un contracte de lloguer d’un vehicle a llarg termini. L’usuari no es considera mai el propietari del vehicle, sinó el llogater d’un bé durant un període determinat. Aquest sistema de lloguer inclou tot el que fa referència al procés de compra d’un cotxe (matriculació, assegurança…). A més, incorpora també totes les despeses de manteniment, revisions, impostos, possibles avaries, pneumàtics, etc.

No direm d’entrada que suposi un estalvi, ja que s’hauria de calcular segons l’ús individual que fa cadascú del seu vehicle. El que sí que podem afirmar és que la quota fixa mensual que estableix el rènting permet una major planificació de les despeses.

El combustible corre a compte del llogater. Tampoc queden incloses les multes, les despeses derivades d’un mal ús del vehicle, ni les despeses de neteja.

renting

Qui pot contractar-lo i com es calcula la quota?

Qualsevol empresa, autònom o particular pot fer un contracte de rènting. Per establir la quota mensual d’un rènting, s’han de tenir en compte tots els factors que es contractaran. Per exemple: model exacte del vehicle, quilometratge anual, durada del contracte, serveis addicionals com vehicle de substitució, etc.

Quins avantatges té el rènting de vehicles?

 • Permet adaptar-se a les necessitats de les flotes d’empreses.
 • Avantatges fiscals, ja que el lloguer es considera com una despesa i no com una inversió.
 • Millor planificació de tresoreria, ja que pel fet d’establir una quota fixa mensual, les avaries, el manteniment, els impostos o qualsevol altre imprevist ja estan inclosos en el contracte i en la quota.
 • Despreocupació de les gestions associades al vehicle. L’empresa de rènting s’encarrega de gestionar tot el que fa referència al vehicle. Això, per exemple, és beneficiós per a les empreses, perquè s’augmenta la productivitat del negoci pel fet que no ha d’invertir temps en la gestió del manteniment, les avaries, etc.

renting

Surt rendible el rènting per a un particular?

El rènting és un producte més enfocat a empreses, que poden desgravar l’IVA. El preu va augmentant en funció del quilometratge contractat, ja que, per exemple, si fas 30.000 km/any, caldrà canviar els pneumàtics més sovint, passar més revisions, canviar peces, etc. Un cop finalitzat el rènting, el vehicle s’ha de vendre i, si té molts kilòmetres, es devalua més.

Per tant, si no prioritzes la comoditat i el fet de poder canviar de cotxe cada 3 o 4 anys, a escala particular seria més convenient una opció de lísing.

Per a més informació, contacta amb el departament de Venda de Cotxes del RACC i t’assessoraran sobre aquest o qualsevol altre tema.

 

Font: Xavier García de Venda de cotxes del RACC.

Comentaris
 1. bartolome mairena bautista

  EN FA FALTA UN COTXE I BUSCU ALGU SOC SOCI COMPRA O RENTING NO SE FURGO PETITA FORD CITROEN

 2. Juan

  Que sale más a cuenta si ago sobre 10.000 km al año .uso particular . Estoi interesado en renting .coche Médiano tipo seat arona
  Que opción me podría interesar más compra.renting o Lessing
  Soy socio
  Muchas gracias

 3. RACC Bloc

  Bon dia Joaquim,
  En breu contactaran amb vostè els companys de venda de cotxes per assessorar-lo personalment.
  Salutacions.

 4. Joan Santacana Duran

  PER UN MAXIM DE 10000K ANY . I UN AUTO MIG/ALT .ES INTERESSANT EL RENTING O QUINA EN LA MILLOR OBCIÓ
  GRACIES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *