Què és el Leasing? En què es diferencia del Renting?

El leasing és un contracte d’arrendament d’un vehicle a mitjà o llarg termini amb opció final de compra. És a dir, una forma de finançament segons la qual es paga una quota fixa mensual amb la possibilitat d’adquirir en propietat el vehicle en finalitzar el contracte, pagant el valor residual del cotxe.

A diferència del renting, el leasing no inclou manteniments, avaries, impostos, assegurança ni cap despesa derivada. Evidentment, la quota és bastant més baixa. Normalment, és una opció més enfocada a la compra final del vehicle. A més, cal tenir en compte que, pel fet que es tracta de vehicles nous, tots disposen de garantia de fàbrica.

Qui pot contractar un leasing?

El poden contractar tant empreses com autònoms i particulars.

Com es calcula la quota?

Coneixent l’import exacte del model de cotxe que l’usuari desitja, ja es poden realitzar els càlculs de quotes en diferents terminis.

Quins avantatges té?

 • En acabar el contracte, tenim 3 opcions: comprar el vehicle pel seu valor residual; tornar el vehicle o renovar l’operació de leasing.
  Tornar el vehicle per finalització de contracte no té cap cost. Si el tornéssim abans de finalitzar el termini contractat, sí que hi hauria penalització.
  D’altra banda, un cop finalitzat el termini de contracte, podríem ampliar-lo sobre el mateix cotxe o fer-ne un de nou amb un altre vehicle.
 • És una opció útil, ja que ens dóna molta llibertat en el futur. Imagina que, temporalment, te’n vas a viure a un altre país…: no surt a compte comprar un cotxe per vendre’l poc després. El leasing seria una bona opció, ja que es podria anar prorrogant el contracte en cas que l’estada s’allargui.
 • Té avantatges fiscals per a empreses i autònoms.

Quines diferències hi ha entre leasing i renting?

Per a més informació, contacta amb el departament de Venda de Cotxes del RACC i t’assessoraran sobre aquest o qualsevol altre tema.

Font: Xavier García de Venda de cotxes del RACC.

Comentaris
 1. Xavier Pedreny Roig6ý

  Hola bona tarde ; en aquest moments m’interesa la opció d’el leasing le trobat interesant per les meva conditions fisicas. EL cotxe que més m’agradaria seria el Wolsvagen Tiguan automàtic.
  Si ens poguesim posar en contact a I parla.

 2. Joan Ramon amandi

  Son dos opcions força interesant, es cuestio de fe numeros ,
  La edad de la persona influix , amb els preus del renting
  La antiguitat del carnet de condui,
  La aseguranssa te que se a tot risg, crec que es evident

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *