Que no et passi el que li va passar a Barack Obama. Què passa si t’equivoques de combustible?

Igual que li va passar al cotxe oficial del president Barack Obama, a Espanya es preveu que a l’estiu més de 8.500 conductors necessitin una assistència mecànica per haver-se equivocat de combustible en fer gasolina, i haver omplert el dipòsit de gasoil al seu vehicle de benzina o a la inversa.

[youtube=http://youtu.be/7n7GUtFIRa8]

Què passa quan ens equivoquem a l’hora de fer gasolina?

En un cotxe de benzina, si per error omplim el dipòsit amb dièsel, el vehicle s’aturarà al cap de pocs quilòmetres. Caldrà trucar a la grua i portar el vehicle a un taller on buidaran del tot el dipòsit, el netejaran i substituiran el filtre del combustible.

Si l’error és en un vehicle dièsel, n’hem omplert el dipòsit amb gasolina i el vehicle ha circulat, el problema és més greu: a més a més de buidar i netejar el dipòsit i els conductes, i canviar el filtre, és possible que també s’hagin de substituir diversos components del sistema d’injecció, cosa que suposarà una visita llarga al taller i una factura d’import elevat.

El RACC dóna el servei d’extracció de combustible amb un vehicle especialitzat a la zona metropolitana de Barcelona, i a la resta, amb cotxes taller. En la majoria dels casos el vehicle pot continuar el viatge fins a poder portar el vehicle al taller.

Més informació sobre les avaries estivals causades per distraccions a la revista del RACC del mes de juny