Quan recórrer una multa de trànsit

Tags:

Excedir el límit de velocitat, aparcar en una zona prohibida, utilitzar el telèfon mòbil, donar positiu en un control d’alcoholèmia, passar un semàfor en vermell, un cediu el pas o un stop, etc. Són les infraccions que durant l’any provoquen més sancions de trànsit; especialment, les relacionades amb la velocitat. Però, sabem quan recórrer una multa de trànsit?

Com a ciutadans tenim ple dret de recórrer qualsevol sanció de trànsit. Però abans de fer aquest pas convé recordar que si la recorrem, perdem automàticament l’opció del descompte del 50% en l’import de la sanció (sempre que s’aboni abans de vint dies naturals des que es rep la notificació). Per això, hem d’analitzar bé en quines situacions es recomana presentar al·legacions per recórrer una multa de trànsit.

recórrer una multa

Consells per recórrer una multa

La decisió de presentar o no un recurs depèn de molts factors i varia en funció del tipus d’infracció. Malgrat que la varietat de casos és enorme, poden establir-se una sèrie de consells per determinar si és recomanable o no presentar recurs:

 • Estem plenament convençuts que no hem comès la infracció. Es recomana consultar amb experts per veure les proves que hauríem d’aportar.

 • Trobem un possible argument. Per exemple, en infraccions d’aparcament indegut o fer cas omís a un senyal, podem al·legar que el senyal no era visible o que estava en mal estat. Seria convenient aportar fotografies per valorar la viabilitat.

 • Detectem errors en la denúncia. En la denúncia han de figurar obligatòriament les dades del vehicle; una descripció del fet, incloent-hi el detall del lloc o el tram, la data i l’hora; i el nom, els cognoms i el domicili del denunciant o, si és un agent de l’autoritat, el seu número d’identificació professional. Si no figura alguna d’aquestes dades o figuren erròniament, tindrem un motiu de pes per presentar recurs.

 • La prescripció de la multa. Segons indica la llei, “el termini de prescripció de les infraccions serà de tres mesos per a les infraccions lleus i de sis mesos per a les infraccions greus i les molt greus. El termini de prescripció començarà a comptar a partir del mateix dia en què s’han comès els fets”.

Com podem veure, cada sanció s’ha d’analitzar individualment, per la qual cosa ajuda  molt l’estudi de viabilitat que ofereix el servei de Recursos de multes del RACC. Si els experts del Club determinen que és procedent, el RACC s’encarregarà també de redactar i presentar gratuïtament el recurs a l’administració corresponent.

Comentaris
 1. joao perin

  El vehículo estaba en un garaje subterráneo desde hace 7 años , fue remolcado para la salida (no funciona el vehículo)por la grúa para llevárselo ,pues estaba de baja y averiado, pero al llegar al final de la rampa aun en la acera sin nadie dentro y en cuestión de 3 minutos fuimos abordado por agentes y multados como si el vehículo estuviera circulando , el vehículo en cuestión no es mio ni esta a mi nombre ,intente explicar a los agentes que estábamos esperando a la grúa , me pidieron mi documentación para saber con quien estaban hablando y le entregue mi carnet de conducir apto seguido me dieron la multa de 500 euros ,con un importe reducido de 250 euros . por favor necesito saber la forma para poder reclamar la multa, ya que no estoy conforme

 2. Edgar Carvajal

  Me pusieron una multa de trafico de 200 euros y 3 puntos de carnet.
  Pero he detectado que esta mal el número de la matricula y el modelo de coche no es el que tengo hay un error de marca de coche y número de matrícula.
  el parte se hizo el 7 de mayo y me llego ayer día 21 la notificación a casa rechazada supongo por la persona que le corresponde el número de matricula equivocada.
  Es posible librarme de la multa y los puntos de carnet por el error de la denuncia??
  Cuanto me costará este trámite; si es superior a la multa no me interesaría.
  Saludos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *