Com instal.lar un punt de recàrrega de vehicle elèctric a casa

Si t’has decidit per canviar el teu vehicle, coche o moto, a elèctric segurament et planteges com el carregaràs. A part dels punts de recàrrega al carrer es possible que estiguis valorant disposar d’un punt de recàrrega a casa teva. Saps per on començar?

punt de recàrrega de cotxe elèctric

On ubico el punt de recàrrega?

El més habitual és que sigui al pàrquing  ja sigui de lloguer o de propietat.

Qui els instal.la?

Hi ha empreses concretes que ofereixen aquest servei. Et podran donar servei personalitzat i aconsellar sobre el tipus de recàrrega, potència i instal·lació a realitzar.

Quin tipus de recàrrega hi ha?

  • Punt recàrrega vinculat, robust i exclusiu per al vehicle elèctric (tipus Wallbox amb mànega específica).
  • Punt de recàrrega vinculat senzill i econòmic (tipus endoll Shucko amb una caixa instal·lada a la paret).

He d’ampliar la potència energètica que tinc a casa?

Has de comprovar la potència contractada per l’habitatge (habitualment d’uns 5,75 kW) és suficient per proporcionar energia elèctrica al vehicle mitjançant un endoll que té normalment una potència de 3,3 kW (220V i 16A), ja que el vehicle recarrega per la nit quan no hi ha gairebé consum a la resta de l’habitatge.

Tria entre les opcions d’instal·lació

  • Nou subministrament elèctric col·lectiu d’un únic comptador, des del quadre general de comptadors, per a tots els possibles vehicles elèctrics del pàrquing (implica alta d’un nou subministrament).
  • Subministrament elèctric existent individual aprofitant el comptador particular de l’habitatge (implica connexió del cablejat fins al comptador actual).
  • Nou subministrament elèctric individual, mitjançant un nou comptador per a cada vehicle elèctric, des del quadre general de comptadors general (implica alta d’un nou subministrament).
  • Subministrament elèctric existent col·lectiu aprofitant el comptador dels serveis de l’aparcament.

I si visc en una comunitat de veïns?

Hauràs de comunicar amb antel·lació a la Comunitat de propietaris del pàrquing la propera instal·lació d’un punt de recàrrega vinculat. En la gran majoria de casos, la instal·lació es podrà iniciar passats 30 dies des de la comunicació. Es recomana aprofitar l’oportunitat per fer una preinstal·lació comuna a tot el pàrquing per a futurs veïns que vulguin adquirir un vehicle elèctric.

Font: Generalitat de Cataluya

Comentaris
  1. Antoni Ibarra Valero

    Ting idea de comprar jn vehiqle 100% electric y guardo el cotxe en parking amb comunitat de parking.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *