Prepara’t el cotxe per viatjar aquest estiu

Penses fer servir el cotxe aquest any a les vacances d’estiu? Per molts de vosaltres aquest és el mitjà de transport més còmode i flexible. Per garantir aquesta comoditat us hem preparat aquesta infografia (clica a sobre per ampliar-la), amb objectes imprescindibles i aspectes bàsics que no has d’oblidar:
Prepara el teu cotxe per viatjar aquest estiu

El confort també és seguretat
No hi ha res més poc suportable a l’estiu que passar calor al cotxe. No és només una qüestió de confort, ja que el fet de passar calor pot fomentar la fatiga al volant i les distraccions. Per això tenir l’aire condicionat i el sistema de refrigeració a punt, portar un para-sol i assegurar-te una correcta hidratació és fonamental.

Altres consells: evita conduir durant les hores centrals del dia, ventila convenientment el vehicle i fes servir el climatitzador a una temperatura de confort (21º C). En dies molt assolellats et recomanem utilitzar ulleres de sol per reduir la fatiga visual.

Preparat per a incidències
Ja us vam explicar fa poc que a Espanya es produeixen més de 4 milions d’avaries a l’any. No només és important prevenir aquestes avaries, sinó també comptar amb els recursos necessaris per reaccionar en cas que en pateixis una. Poder senyalitzar la zona és imprescindible i tenir a mà un telèfon mòbil i el carnet del RACC per demanar ajuda també és fonamental.

Per poder reaccionar davant el possible malestar del conductor o ocupants del vehicle recorda que no està de més portar una farmaciola al cotxe i, en cas d’accident, a més de trucar al 112, pots trobar aquí alguns consells sobre com actuar.

Si et paren en un control policial i et demanen la documentació no està de més tenir-la 😉 Et recordem aquí quins documents és obligatori portar al vehicle.

Si planifiques t’estalviaràs maldecaps
Molta gent viatja amb cotxe precisament per no sotmetre’s a una planificació estricta. Però consultar l’estat del trànsit o estar al dia de la normativa del país que visitaràs t’ajudarà a evitar embussos i sorpreses desagradables. A la web de la Comissió Europea podeu trobar informació bàsica de les normes de circulació als diferents països de la Unió Europea.

Ho tens ja tot a punt? Doncs bon viatge i ja saps que pots comptar amb nosaltres ja que #HiSomPerAjudar.

Creativitat: Ferran Morales