Per què el Tesla Model S 2013 és el cotxe elèctric més avantguardista?

Parlar de cotxes 100% elèctrics ja no és cap novetat, i cada cop estarem més familiaritzats amb l’ús d’aquest tipus de cotxes. Fa unes setmanes us comentàvem els avenços en aquest àmbit, per exemple amb la recàrrega sense cables. Però quan ens referim a la marca Tesla, és cosa de gran fet.

tesla model s

Foto: Teslamotors.com

Aquesta empresa automobilística de Silicon Valley, que pren el nom del que està considerat l’inventor més gran de la història, ha presentat recentment el Model S i ha superat les 25.000 unitats venudes abans de començar el 2014.

Quin és el secret de l’èxit d’aquest cotxe elèctric? Te’n donem algunes pistes.

  • Autonomia: normalment situem el límit de l’autonomia en vehicles propulsats únicament per bateries en els 200 km, la qual sembla una bona xifra. Però el Model S de Tesla deixa molt lluny tot el que coneixíem fins ara al mercat, perquè aquest vehicle tan fenomenal pot arribar a rodar gairebé 500 km sense fer gasolina, a una mitjana de 90 km/h.

Tanta diferència s’havia de plasmar també a l’hora de recarregar les bateries. L’empresa nord-americana ha anunciat que en un futur proper emprarà punts de recàrrega propis als països europeus on es posi a la venda, entre ells Espanya. Aquests punts se situaran a un màxim de 300 km l’un de l’altre i, el més important, es podran carregar les bateries en una hora. Als Estats Units, la marca ja ha fet la primera prova de recorregut complet entre les dues costes gràcies a la localització estratègica dels “supercarregadors”.

  • Estètica i funcionalitats: per fora és una berlina “premium” de 4,97 metres de llarg i 1,96 m d’amplada, semblant en disseny als cotxes més bonics; però quan seiem al volant ja és una altra cosa. Per començar, en comptes de la consola central a què estem acostumats, veiem una pantalla multifunció tàctic de 17 polzades, semblant a una tauleta. Podem trobar-hi tota la informació del vehicle i de les diverses connexions.

  • Fitxa tècnica: resumint la fitxa tècnica, es presenta amb dues capacitats de bateria, de 60 i 85 kWh, té una potència d’entre 306 i 416 CV, i pot accelerar de 0 a 100 km en 4,4 segons en la versió superior.

El Tesla Model S 2013 té dos acabats, bàsic i “performance”, i unes quantes opcions. El preu comença al mercat espanyol des dels 69.500 € i pot arribar a un màxim de 98.000 €.

Al vídeo següent pots conèixer més a fons el Tesla Model S 2013.

De moment, només es pot comprar aquest cotxe elèctric per telèfon o per internet, però si tot va com està previst, segur que hi haurà un concessionari Tesla a Madrid i, probablement, un altre a Barcelona.

Tu també ets un conductor avantguardista? Et cal assessorament sobre l’últim en motor o sobre quin vehicle s’adapta millor a les teves necessitats? Recorda que tens a la teva disposició el nostre Servei de Venda de Cotxes.

Per Toni Lagunas Claret