Novetats de motor 2013: descobreix els últims avenços tecnològics per a cotxes

L’aplicació de les noves tecnologies en l’automoció augmenta de manera exponencial any rere any. El 2013 hem pogut conèixer diverses propostes interessants.

nissan Nismo smart watch

Per exemple, ha cridat l’atenció el Nissan Nismo Smart Watch. Molt aviat no només els smartphones seran protagonistes en la connectivitat dels automòbils, sinó que tindrem “rellotges intel·ligents”. Gràcies a aquests rellotges, el cotxe podrà “llegir” les pulsacions del conductor i, si cal, adaptarà el tipus de conducció a l’estat concret i, fins i tot, l’aconsellarà. Podrem connectar-nos a les xarxes socials, ens avisarà de l’arribada de correus electrònics i fins i tot podrem tancar-ne la capota a distància si comença a ploure.

Volvo coixí de seguretat vianants

En seguretat les aportacions dels fabricants cada cop són més útils, però sovint pensades sobretot per als passatgers del vehicle. Les exigències d’EuroNcap perquè la seguretat dels vianants en cas d’accident sigui tinguda en compte ha provocat que les marques posin fil a l’agulla. Volvo ha pres el lideratge i ja ha presentat el nou V40, un coixí de seguretat per a vianants. Aquest coixí de seguretat es desplega a la zona del parabrisa i pot fer la seva funció gràcies al “capó actiu” que automàticament s’aixeca prou per a alliberar la bossa si es produeix un atropellament. Funciona a velocitats entre 20 i 50 km/h, que és el marge en què es produeixen la majoria d’atropellaments.

recàrrega inalàmbrica cotxes

I ja no és una entelèquia la recàrrega dels vehicles elèctrics de pròxima generació sense necessitat de cables. Es podrà fer gràcies al sistema conegut com Wireless (sense fils). Funciona mitjançant un camp electromagnètic amb una bobina col·locada al terra i una altra situada als baixos del vehicle. Les bateries del cotxe es carregaran de manera molt més eficient que l’actual. Aquests carregadors està previst que es trobin en llocs habituals, com ara aparcaments, però també es preveu que s’instal·lin a zones de semàfors de les ciutats, per a aprofitar l’estona que està en vermell. Fins i tot s’està provant a carreteres. El que és segur és que millorarà la càrrega i allargarà l’autonomia dels elèctrics. Hi ha diversos fabricants que dediquen una part dels seus departaments I+D a aquest tema i ja se n’han fet proves. Molt aviat aquest tipus de recàrrega pot ser una realitat.

Si estàs pensant de comprar un cotxe, descobreix com a RACC Venda de cotxes. T’ajudarem a trobar el cotxe ideal per a tu.

Per Toni Lagunas Claret

Sense respostes