SsangYong Rodius, molt d’espai a baix preu

SsangYong Rodius

Dos motius han portat al SsangYong Rodius a ser un monovolum molt acceptat: el preu assequible, un dels valors de la marca coreana, i les 7 places reals amb un maleter líder del seu segment amb 875 litres (1.975 amb la darrera fila plegada), que convencen moltes famílies, sobretot amb 2 o 3 fills.

Però aquest cotxe de 5,13 m necessitava un retoc de disseny, i el 2013 el fabricant s’ho va prendre molt seriosament. Va canviar el frontal, amb noves òptiques i la nova graella de la marca; i a la part del darrere el para-xocs agafava un aspecte global que voluntàriament semblava un tot-camí. L’opció de tracció total, de tipus 4×4 connectable electrònicament, capaç de fer recorreguts off-road, reforça aquesta idea.

Els canvis de l’interior es reconeixen en el quadre d’instruments LED, l’ordinador, el navegador i la guantera central.

Va estrenar motor de gas-oil de 4 cilindres i 155 CV, al qual es pot aplicar una transmissió manual de 6 velocitats i la nova caixa automàtica seqüencial de 5 marxes. Segons les dades de la marca, el consum mitjà va entre els 7,5 i els 8,1 litres i les emissions són a partir de 199 g/km, un avantatge a l’hora de pagar l’impost de matriculació, que pot baixar del 14,5% al 9,75%.

Entre els sistemes de seguretat, té ESP complet, sistema anti-bolcada i doble coixí de seguretat frontal i lateral, a més d’incorporar ancoratges isofix.

Aquest monovolum es pot comprar com vehicle mixt adaptable o com turisme. El mixt adaptable (per a ús professional) té avantatges com l’exempció de l’impost de matriculació, però també té desavantatges, ja que cal passar l’ITV als dos anys, que fins als 4 anys no es pot canviar de titular i que no es poden superar els 100 km/h.

El preu amb la promoció inicial arrencava dels 23.877 € (versió professional) i dels 25.280 (versió turisme). SsangYong fidelitze els propietaris del model anterior, als quals ofereix un descompte addicional de 2.000€ si canvien el seu Rodius pel nou model.