Els pàrquings més curiosos del món

Un pàrquing amb aparença de biblioteca, un altre que és una torre de vint pisos, un pàrquing-illa o un antic teatre que avui dia ha deixat de ser-ho per emmagatzemar vehicles. Sembla que els pàrquings han de ser només formigó i metall, però no. En els últims anys tant la tecnologia com la creativitat arquitectònica han començat a aplicar-se a la vella tasca de guardar vehicles. En aquest post et mostrem els casos més curiosos de pàrquings de tot el món.

Michigan Theatre

Michigan Theater pàrquing

Si deixem de banda la tecnologia, el pàrquing més curiós i un dels que més història alberga és el Michigan Theatre de Detroit. Anteriorment havia estat punt de reunió de l’alta societat de la ciutat de la Ford i la General Motors. Comptava amb més de 4.000 butaques per contemplar algunes de les millors obres de teatre, però actualment és un espai per a l’estacionament de vehicles.

Centre de cultura, espai per a esdeveniments, club nocturn i finalment pàrquing. Aquesta ha estat la seva evolució. Després de diversos usos que no van ser rendibles, els propietaris van decidir que l’única opció viable era transformar aquesta perla arquitectònica en pàrquing. Certament és un dels garatges amb més història del món però alhora és una de les millors mostres de la decadència urbana de la capital de l’estat de Michigan.

Umihotaru, o l’illa-pàrquing

Umihotaru illa pàrquing

Umihotaru, Fotografia Creative Commons

La “cuca de llum marina”. Aquesta és la traducció literal del japonès Umihotaru. Rep aquest nom per la llum que irradia durant la nit aquesta illa artificial situada al bell mig de la badia de Tòquio. A més de ser un dels espais més curiosos per situar-hi un pàrquing, aquesta illa artificial és una estació de servei en gran. Disposa de restaurants, bars, exposicions d’art, botigues, un spa i fins i tot un punt de vista panoràmic des d’on es pot contemplar la badia de la capital nipona. El seu accés amb cotxe només és possible a través de la Tokyo Bay Aqua Lane, una via ràpida que connecta les prefectures de Chiba i Kanagawa.

Biblioteca pública de Kansas

biblioteca pública de Kansas

Biblioteca pública de Kansas. Fotògraf, Kashif Pathan

Romeu i Julieta, El senyor dels anells i L’home invisible. Encara que resulti sorprenent, aquestes són algunes de les obres que recobreixen el pàrquing de la biblioteca pública de Kansas, igual que la resta de l’edifici. Els arquitectes van pensar que podria ser una molt bona manera de cridar l’atenció fer rèpliques gegantines d’algunes de les obres de la biblioteca. I així ho van fer.

Com que un pàrquing no acostuma a ser una estructura estèticament atractiva, amb aquesta decisió de “folrar” el formigó i el metall amb aquestes rèpliques de grans obres de la literatura universal van aconseguir una original alternativa al gris clàssic.

Les torres d’Autostadt de Wolfsburg

parquings més curiosos Torres d'Autoestadt

És l’espai d’estacionament més innovador i tecnològicament avançat d’Europa. Qui compri un automòbil a la “capital” de Volkswagen, Wolfsburg, a la Baixa Saxònia, el podrà recollir d’un braç mecànic gegantí que l’haurà retirat d’alguna de les places d’estacionament de les 20 plantes de les torres d’Autostadt. Els vehicles acabats de sortir de fàbrica són transportats a les dues torres d’aquest parc, on seran entregats “robòticament” als seus nous propietaris. Estem parlant d’un dels espais per a l’emmagatzematge de vehicles més avançat i refinat del món. De fet, aquestes dues torres tenen una part important d’atracció turística, més enllà de la funcionalitat del lliurament de cotxes a conductors.

A l’altre extrem d’aquests pàrquings tan singulars, hi ha una opció més comuna i popular: deixar el cotxe al carrer. Si vols fer-ho amb total tranquil·litat, pots confiar en les nostres assegurances.  Te’n donem més informació aquí.