Llum blau per a tots els vehicles d’emergència

Fins ara, només els vehicles de Policia i de la Guàrdia Civil utilitzaven el llum blau per obtenir pas prioritari. La resta de vehicles d’emergència (assistència sanitària, bombers i protecció civil-salvament) usaven el groc auto. Però ara aquesta norma s’unifica i tots hauran de fer servir el llum blau, com s’expressa en un dels annexos de la recent modificació del Reglament general de vehicles. De tota manera, es deixa un marge de dos anys perquè es faci aquest canvi del color del rotatiu.

Més fàcil per als conductors

D’aquesta manera, els conductors podrem distingir clarament quan s’acosta un vehicle d’emergència. Amb el llum blau es diferenciarà clarament d’altres que suposen un obstacle a la via. Per exemple, els tractors o altres vehicles lents. O els que estiguin aturats realitzant un servei en un lloc de pas. Tots aquests mantindran el color groc auto per avisar de la seva presència.

Reivindicacions històriques

Aquest canvi en el Reglament de Circulació suposa l’equiparació a la major part de països de la Unió Europea (inclosos els veïns França i Portugal). També respon, com recorda la DGT, a “reivindicacions històriques d’associacions i òrgans de les administracions públiques relacionades amb els vehicles de serveis d’emergències, a més del Defensor del Poble i el Congrés dels Diputats”.

Com s’ha d’actuar quan s’acosta un vehicle d’emergència

El que no canvia és la reacció que hem de tenir els conductors quan s’acosta un vehicle d’emergència amb prioritat de pas. Us deixem com a exemple aquest post sobre què cal fer si demana pas una ambulància.

Comentaris
 1. Albert Soler

  U na bona iniciativa que fa pensar, que estalviarà problemes.

 2. PEP FERRET

  JA FA ANYS QUE L’EMPRESA PORTA CONSERVACIONS DE CARRETERES.
  L’ÚNIC COLOR QUE FAN CAS ELS CONDUCTORS ES EL BLAU I LES SIRENES.

  GRÀCIES

  PEP FERRET

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *