Lloguer d’autocaravanes: què cal tenir en compte?

Viatjar amb autocaravana et permet portar la casa a sobre, moure’t amb la màxima llibertat i estalviar durant el viatge. Si és la primera vegada que et planteges el lloguer d’una autocaravana, aquí et donem 10 consells bàsics que cal tenir en compte. El primer, com sempre, serà saber quantes persones hi viatjaran, quant d’espai necessites i per quin país o països et mouràs.

lloguer d'autocaravanes

Escollir autocaravana

Hi ha autocaravanes de diferents tipus i mides, des de motorhomes de luxe a campervans que tenen el mínim per dormir i cuinar-hi. Entre tots dos extrems, tens tot un món de possibilitats. Pensa que, com més gran sigui el vehicle, més car serà llogar-lo i més combustible consumirà. I recorda que, com és habitual, durant l’estiu augmenten la demanda i els preus. Per això, especialment en el lloguer d’autocaravanes, és aconsellable buscar vehicle amb la màxima antelació possible.

10 consells per al lloguer d’autocaravanes

1. Comprova el parament de cuina i llar. Revisa quins estris de cuina i llar s’inclouen a la teva autocaravana i completa’ls amb el que necessitis.

2. Aprèn a mantenir la teva autocaravana. A part de la gasolina o el nivell de l’oli, hauràs de preocupar-te de 3 coses importants: desfer-te dels residus (només als llocs habilitats), aconseguir aigua (normalment dura 2 dies) i recarregar energia.

3. On aparcar per dormir. Depenent del país per on viatgis, aconsegueix una guia de llocs on abastir la teva autocaravana i pernoctar. Informa’t també de la legislació local per saber on pots parar i en quines condicions.

4. Peatges i vinyetes. Depenent del país que visitis potser hauràs de comprar vinyetes. Les vinyetes són adhesius semblants als de la ITV que certifiquen el pagament d’una taxa per l’ús de carreteres o autopistes. En alguns països són obligatòries per anar per autopista (Suïssa, Eslovènia, Croàcia, Hongria, etc.) i en altres ho són per anar per qualsevol carretera (Bulgària). Podràs comprar les teves vinyetes a la frontera i per un temps determinat (dies o setmanes). Les vinyetes no són cares, però les multes si no en portes, sí. Informa-te’n!

5. Fiances i revisió. Les fiances de les autocaravanes acostumen a ser superiors a les d’altres vehicles a causa de les seves característiques (600 €, aproximadament). Així que hauràs de tenir una provisió de diners per cobrir-la. Abans de llogar, revisa amb atenció qualsevol petit desperfecte que pugui tenir, perquè consti al contracte de lloguer.

6. Carnet de conduir. Per conduir una autocaravana en la majoria de casos en tindràs prou amb el carnet de conduir habitual (B). Revisa que el teu carnet no estigui caducat i si és vàlid als països on viatjaràs (en alguns països necessitaràs el permís internacional de conduir).

llogar una autocaravana

7. Conducció. Hauràs d’habituar-te a les mesures de l’autocaravana i tenir especial precaució amb la seva alçada (especialment quan passis per sota de ponts o aparquis en llocs amb sostre). També quan avancis, en pendents i descensos o a les rotondes. El primer dia, comença conduint per un lloc tranquil per acostumar-te.

8. Consells de seguretat. Mentalitza’t que, abans de continuar la ruta, hauràs de fer sempre una inspecció general de la teva autocaravana (tancar finestres, recollir esglaó, tancar gas, etc.). Recorda que no està permès que els viatgers vagin estirats als llits durant la marxa i tingues especial cura amb el vent i amb aparcar sempre en llocs plans.

9. Gas i electricitat. Normalment tindràs una bombona de gas que cobrirà les teves necessitats durant el viatge (aigua calenta, nevera, cuina…). Pel que fa a l’electricitat, l’autocaravana disposa de bateries que es recarreguen durant la conducció i també les podràs recarregar a les àrees habilitades. Abans de llogar, informa’t dels detalls per evitar sorpreses.

10. Oblits habituals. Llanterna, caixa d’eines, encenedor per a la cuina, coixins, adaptador de corrent per a dispositius mòbils… Aquests són alguns dels oblits habituals en el primer lloguer d’autocaravana. Fes una llista i emporta’t el que vulguis per a un viatge pràctic, còmode i feliç.

 

Font: SocialCar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *