Llogar un cotxe en l’últim minut: pots pagar menys?

Tags:

Fer-ho amb antelació és la millor manera d’estalviar però si et veus obligat a llogar un cotxe en l’últim minut, aquí tens alguns consells perquè paguis el mínim.

Quin cotxe necessites?

Pensar quin viatge faràs i quin vehicle necessites és la primera manera d’estalviar. Els cotxes petits de lloguer són els més econòmics i els que consumeixen menys. Dedica un temps a analitzar les característiques del vehicle i les teves necessitats. Si no necessites massa espai, renuncia a vehicles familiars o berlines amb gran maleter.

Evita els extres innecessaris

Conductor addicional, cadireta per a infants… Les companyies de lloguer et cobren un plus per determinats extres. Potser el més habitual és el pagament d’una quantitat afegida per retornar el vehicle en un lloc que no sigui el de recollida. En aquest sentit, analitza i planifica el teu viatge per contractar només els extres necessaris.

Preu contractat, quilometratge i descomptes

Els quilòmetres que fas influeixen en el cost del lloguer perquè estan relacionats amb el desgast del vehicle. Calcula quants quilòmetres has de fer i analitza què et convé més, si llogar per dies o per recorregut. Recorda que cada quilòmetre extra tindrà un sobrecost que hauràs de pagar i que existeixen importants descomptes per llogar a partir d’una setmana.

Penalitzacions i desperfectes

Gestió de multes, retard en el lliurament, cancel·lacions d’última hora… Totes les companyies de lloguer tenen definides penalitzacions o càrrecs en relació a certes incidències. Informa-te’n consultant els termes i les condicions de la companyia i condueix amb responsabilitat i precaució. Un consell bàsic és revisar amb atenció el vehicle abans de llogar-lo per detectar qualsevol desperfecte, per petit que sigui.

Reducció de la franquícia de l’assegurança

Tot lloguer té associat una assegurança específica que has de conèixer amb detall. Encara que gaudeixis d’assegurança a tot risc, és normal que tingui una franquícia que pot oscil·lar entre els 500 i els 900 euros, depenent del tipus de vehicle i la companyia. És habitual tenir l’opció de reduir la franquícia a canvi de pagar un plus en el lloguer. Rumia bé si et convé pagar o no aquest extra.

Lloguer entre particulars

Les companyies de rent-a-car tradicionals utilitzen preus dinàmics subjectes a la demanda. És a dir, a major demanda, major preu. En canvi, les plataformes de lloguer de cotxes particulars, com SocialCar, no utilitzen aquest sistema i el preu ve definit pel propietari, la qual cosa pot fer-te estalviar fins a un 40%.

Font: SocialCar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *