Les xancles, a la platja. Roba adequada per a conduir a l’estiu

Tot no s’hi val. Tot i que vulguem estar més frescos i còmodes, circular a l’estiu amb roba de bany pot ser fins i tot perillós. Les xancles o conduir descalç, encara que sigui en trams curts quan sortim de la platja, tampoc no són recomanables. A què ens exposem?

  • Conduir descalç comporta perdre superfície de suport i sensibilitat en els pedals del cotxe.
  • Les xancles tampoc no són segures. Al contrari, et priven de llibertat de moviment i, en cas d’imprevist, el conductor no pot reaccionar de manera ràpida i correcta. Més val dur un recanvi de calçat més ferm al cotxe.
  • Sense samarreta. La calor és fa pesada i la roba al ‘estiu ha de ser còmoda, però d’aquí a viatjar sense samarreta… El cinturó de seguretat sense roba provoca rascades i fins i tot pot cremar la pell.
  • Una altra pell. La roba que portem posada és una protecció més. En cas que s’activés el coixí de seguretat o en una caiguda i impacte a l’asfalt, anar sense roba pot provocar cremades considerables.

Consells per una conducció a l’estiu més segura

Em poden multar?

El Reglament General de Circulació (RGC) no inclou cap prohibició sobre la vestimenta al volant, però d’acord amb l’article 18, sobre ‘Altres obligacions del conductor’, un agent de l’autoritat podria denunciar l’automobilista si considera que el seu calçat limita la velocitat de moviment per a accionar els pedals. Més enllà de la multa, el més important és la seguretat dels conductors i motoristes en cas d’accident.

Com cal vestir per a conduir segur?

  • Amb roba folgada, còmoda. Més frescos i amb més capacitat de moviment. L’aire condicionat i evitar les hores centrals del dia per a conduir també ajuda.
  • Les ulleres de sol, imprescindibles. Un enlluernament pot acabar en un cop de volant…
  • El calçat, ergonòmic. El conductor ha de pitjar els pedals de manera segura i amb precisió.
  • Els complements tecnològics avui dia són gairebé un altre element de vestir, però dintre el cotxe són sinònim de distracció. Auriculars per a la música, mòbils… millor quan estiguem aturats o si viatgem amb transport públic. La causa més comuna de distraccions al volant ja és l’ús del telèfon mòbil. És per aquest motiu que cada any es perden moltes vides al nostre país.

conduir amb xancles

Sense respostes